DünyaManşetToplum

Jonhson ve Macron AB yerine yeni bir oluşum istiyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Zirvesi sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Avrupa Birliği yerine yeni bir oluşum kurmak istediklerini belirtirken, bu planda Türkiye’nin hayati önemi olacağına dikkat çekti. Johnson, yeni ve modern Roma İmparatorluğu planının detaylarını da anlattı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Zirvesi sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Avrupa Birliği yerine yeni bir oluşum kurmak istediklerini belirtirken, bu planda Türkiye’nin hayati önemi olacağına dikkat çekti. Johnson, yeni ve modern Roma İmparatorluğu planının detaylarını da anlattı.

İngiltere’de 2016’da yapılan referandumda halk Avrupa Birliği’ne hayır demiş, 2020 yılında da Brexit süreci yasal olarak başlamış ve İngiltere, AB’den ayrılmıştı.

Brexit sürecinin ardından başa geçen İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün, hayalinin aslında Avrupa’da bir Roma İmparatorluğu kurmak olduğunu açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da kendisine destek verdiğini açıklayan Johnson, hatta fikrin babasının da Macron olduğunu belirtti.

Johnson, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aslında fikir ilk olarak Macron’dan çıktı. Gerçi ben bunu Dışişleri Bakanı olduğum süreçte de düşünmüştüm. Roma İmparatorluğu kadar büyük hatta Eurovision kadar kapsayıcı bir yapı düşünün. İsrail, Ukrayna, Türkiye gibi ülkelerin de içerisinde olduğu… “dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu