KıbrısManşet

K.T Dövmeciler Birliği Başkanı: Çifte standartlı kararlar kabul edilemez

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu 4 Mart 2021 tarihinden itibaren berber, kuaför ve güzellik merkezleri gibi işletmelerin açılması kararı dövmecileri isyan ettirdi.

Konuyla ilgili Kıbrıs Türk Dövmeciler Birliği Başkanı Aykut Güçveren; Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın dövmecilerin hakkını savunmadığını, Perşembe gününden itibaren açılacak olan sektörlerin dövmecilerden hiçbir farkının olmadığını hatta dövmecilerin kullandığı bütün ekipmanların kullan-at olduğu halde berber, kuaför gibi işletmelerde kullanılan makine ya da tarağın onlarca insanda kullanıldığının altını çizdi. Güçveren ayrıca takıcıların tamamının kulak delim işlemi yaptığını ancak bu işlemi yapma eğitiminin sadece dövmecilerde olduğunu, güzellik merkezlerinde ise kalıcı makyaj işleminin dövmeden hiçbir farkı olmadığını, kullanılan ekipman ve malzemelerinin tamamen aynı olduğunu belirtti.

Perşembe günü sivil itaatsizliğe gidilecek
Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu çifte standartlı kararların kabul edilemez olduğunun altını çizen Güçveren, Perşembe gününden itibaren tüm dövme sanatçılarının stüdyolarını açacağını ve işlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti. Güçveren almış oldukları sivil itaatsizlik kararının arkasında olduklarını ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti.

 

KO Özel

Diğer Haberler

Başa dön tuşu