KıbrısManşet

K.T Ticaret Odası ile Ekonomik Örgütler Platformu arasında anlaşmazlık

K.T Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, "Bu doğru düzgün olmayan ticaret kuralları için devletin ön ayak olmasını beklemek kabul edilebilir değil" dedi.

K.T Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Ekonomik Örgütler Platformu’nun 11 maddelik istekler paketinin 3’üncü maddesi olan “Bedeli bizler tarafından ödenmesi ve tüm kontrollerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması koşulu da dahil olmak üzere özel hastanelerimizi, ilaç ithalat firmalarımızı, acil aşı tedariki hususunda yetkilendirin” maddesi ile hem fikirde olmadığını, aşı tedariği için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği üzerinden ilerlemekten başka seçeneğin olmadığını açıklamıştı.

“YANLIŞ BİR SONUCUN HESABINI KİMSE VEREMEZ”

Konuya açıklık getirilmesi adına telefon ile bağlantı yaptığı bir TV programında açıklamada bulunan Deniz, “Aşıyı kimse ticari bir mal gibi fatura edemez. Verilebilecek tek evrak hibe evrakıdır” dedi. Deniz, bedelinin özel olarak ödenen aşı tedariğinin fatura edilememesinin ticaret kurallarına aykırı olduğunu belirtti. Çin’de 77 tane firmanın kaçak aşı satışı yaparak yakalandığını da hatırlatan Ticaret Odası Başkanı, “Varsayıyorum ki aşı tedariği bu şekilde olarak yapıldı aşı özel uçaklarla adaya getirildi peki Sağlık Bakanlığı’nın bu aşıların kontrollerini yapacak kapasitesi var mı?” sorusunu yöneltti.

“Bu doğru düzgün olmayan ticaret kuralları için devletin ön ayak olmasını beklemek kabul edilebilir değil” ifadelerine yer veren Deniz, “Burada halkın sağlığı söz konusu herhangi yanlış bir hareketin ya da olumsuz bir sonucun hesabını kimse veremez” şeklinde konuştu.

“HALKIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATACAK HİÇBİR ADIMA MÜSAADE ETMİYORUZ”

Pandemi döneminin sıkıntılı bir süreç olarak yaşanıldığının altını çizen Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, “Biz bunları yaparken halkın sağlığını bir kalemde tehlikeye atacak adımlara asla müsaade etmiyoruz ve ön ayakta olmayacağız” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu