KıbrısManşetSiyasetToplum

Üstel’in kabinesinde tek rakibi Amcaoğlu kaldı

Siyasi kulislerde artık parti başkanlığı için zamanının geldiği konuşulan ve bu yönde nabız da yoklayan Olgun Amcaoğlu’nun görevden alınmaması stratejik bir hamle olarak yorumlandı

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Ünal Üstel’in dün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğu, UBP-DP-YDP hükümetinin yeni kabinesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı bakanların görevden alınmasına anlam verilemezken, bazı bakanların da görevden alınma şekli hoş karşılanmadı. Öte yandan görevden alınan bakanların yerine yapılan atamalar da farklı bir tartışma konusu olarak öne çıktı.

Başbakan Ünal Üstel, kurultay hesapları üzerinden kendisine ‘isyan bayrağını’ açan ve olası kurultayda adaylığını açıklayan Hasan Taçoy’u görevden alarak kabinenin dışına itti. Parti içerisinde yükselişe geçen ve tehdit olarak gördüğü Ziya Öztürkler ile Alişan Şan’ı da kabinenin dışına iten Üstel’in kabine içerisindeki olası tek rakibi Olgun Amcaoğlu kaldı. Siyasi kulislerde artık parti başkanlığı için zamanının geldiği konuşulan ve bu yönde nabız da yoklayan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun görevden alınmaması stratejik bir hamle olarak yorumlandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu