KıbrısManşetSiyaset

Kabinede yine ‘değişiklik’ gündemde!

Başbakan Ersan Saner'in Ankara ziyaretinin ardından kabinede yeni bir değişiklik olacağına dair iddialar, siyasi kulislerde yüksek sesle dillendirilmeye başladı

Başbakan Ersan Saner’in Ankara ziyaretinin ardından kabinede yeni bir değişiklik olacağına dair iddialar, siyasi kulislerde yüksek sesle dillendirilmeye başladı.

Özellikle UBP kulislerinde konuşulan iddialara göre; Sağlık eski Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasıyla birlikte, kabinede Güzelyurt ve Lefke bölgesinden hiçbir bakanın kalmaması nedeniyle, Başbakan Saner’in bölgesel dengeleri koruma düşüncesiyle UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda’nın bakan olarak atanacağı konuşuluyor.

İddialara göre, UBP Güzelyurt Milletvekili ve Güzelyurt İlçe Başkanı Menteş Gündüz’e bakanlık teklifi yapıldığı fakat Gündüz’ün bu teklifi kabul etmemesi nedeniyle rotanın Aytaç Çaluda’ya çevrildiği öne sürüldü.

GIYNIK Gazetesi’nin ulaştığı UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda ise, bu iddiaların sadece bir söylentiden ibaret olduğunu ifade ederek, böyle bir konunun gündemde olmadığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu