KıbrısManşetSağlıkToplum

Kâbus geri döndü

Covid-19 pandemi döneminde hayatımıza giren maske takma zorunluluğu, son dönemde artan solunum yolu enfeksiyon vakaları nedeniyle ‘bazı kesimler için’ yeniden zorunlu hale getirildi

Covid-19 pandemi döneminde hayatımıza giren maske takma zorunluluğu, son dönemde artan solunum yolu enfeksiyon vakaları nedeniyle ‘bazı kesimler için’ yeniden zorunlu hale getirildi.

ÜST KOMİTE KARARLARI AÇIKLANDI
İskele bölgesindeki Salamis Otel’de konaklayan Alman turist kafilesiyle, 2020 yılının Mart ayında hayatımıza giren ve aylarca evlere kapanmamıza neden olan Covid-19 (Koronavirüs) kâbusu, yeniden hortladı. Son haftalarda solunum yolu enfeksiyonu vakalarındaki ciddi artış, paniğe neden oldu. Pandemi döneminde haftalık toplantılar gerçekleştirerek kararlar alan Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, dün yeniden toplanarak, aralarında maske takma zorunluluğu dâhil alınan bir dizi kararları kamuoyu ile paylaştı.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin bazı kararlar aldığını duyurdu. Alınan kararlara göre, üst solunum yolu şikâyeti olan kişilerin maske takması zorunlu hale getirildi. Bunun yanında, yaşlı bakım evlerini, hastaneleri ve cezaevlerini ziyarete giden kişiler ile bakım evi çalışanları ve 65 yaş üstü hasta bakımıyla görevli olan kişilerin de maske takması zorunlu kılındı. Kararlarda ayrıca, risk grubunda olan kişilerde solunum yolu enfeksiyonu bulunması halinde en kısa sürede doktora başvurulması, kapalı alanların sıklıkla havalandırılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

KOCA: EN SIK İNFLUENZA, SONRA RSV VE KOVİD GÖRÜLMEKTEDİR
İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranının yaklaşık yüzde 83 oranında olduğunu açıklayan Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20’ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve Kovid görülmektedir” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu