GenelKıbrısManşet

Kaçak ete geçit yok!

Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e, piyasa değeri 229 bin 500 TL olan 4 ton ağırlığında kaçak et getirdiği esnada suçüstü yakalanan Derviş Öztezer’e 5 ay hapis cezası

“Sanık, işlediği suçla insan sağlığını hiçe saydı”

“Böyle bir suç, ülkede yasal koşullara uyarak et satan kişilere de ticari olarak zarar veriyor”

2 YILA KADAR HAPİSLİK ÖNGÖREN BİR SUÇ…

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzurunda görüşülen davanın karar oturumunda, sanık aleyhinde oybirliğiyle alınan kararı açıklayan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, sanığın yargılandığı davanın 2 yıla kadar hapislik cezası öngören bir suç olduğunu vurguladı.

“ET KESİMİ DEVLET KONTROLÜNE TABİDİR”…

Sanığın yargılandığı davanın ağır ceza mahkemesinin gündemine gelmesinin nedeninin kaçak olarak ithal edilen etin miktarı olduğunu belirten Aksun, “İthali yasaklanmış mal tasarrufu suçu temelde kamu düzeni aleyhine işlenmiş bir suç olup bu dava özelinde ithal edilen malın kaçak et oluşu hasebi ile zarar görecek en temel unsur insan sağlığıdır. Ülkemizde et kesimi devlet kontrolüne tabidir. Sanık ise Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak ülkemize et geçirmeye çalışarak devletin bu yöndeki kontrolünü devre dışı bırakmış durumdadır” değerlendirmesinde bulundu.

“KİŞİSEL KULLANIM MİKTARININ ÇOK ÜZERİNDE”…

Ülkemize kaçak olarak sokulmaya çalışan etin 4 tona yakın miktarda olduğunu ve sanığın bu miktarda eti kedisi ve ailesinin şahsi kullanımı için tasarruf etmesinin mümkün olmadığını belirten Aksun, “Bu durumda suça konu etlerin ülkemize ticari amaçla sokulacağını düşünmekten başka bir olasılık kalmamaktadır. Bu durum karşısında sanığın maddi kazanç elde etme amacı ile insan sağlığını tehlikeye atmaya kalkıştığı yönünde tespitte bulunmamız kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

“5 AY HAPİS CEZASI”…

“Sanığın davranışı başlı başına bencilce bir hareket olup kendi kazancı uğruna ülke insanının sağlığını zarara sokmaya tevessül etmiştir” diyen Aksun, “Keza böyle bir suç, ülkede yasal koşullara uyarak et satan kişilere ticari olarak zarar vermekte, rekabet koşullarını ve fiyat istikrarını bozmaktadır” şeklinde konuşarak, sanığını 5 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu