GenelManşetTürkiye

Kaçak yapıya izin verilmedi

Hatay Erzin ilçesinde belediye mevcut yasaları sonuna kadar uyguladı tek bir bina dahi yıkılmadı:

Hatay’ın çok sayıda ilçesi depremle yıkıma uğrarken, Erzin ilçesinde bina ve can kaybı yaşanmadı

Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu’ndan belediye başkanlarına ders niteliğinde açıklamalar geldi

“Bölgede kaçak yapıya hiçbir şekilde müsaade etmedik. ‘Türkiye’nin tek doğrusu sen misin’ dediler”

TEK ENKAZ DAHİ YOK…

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan 10 ilden biri olan Hatay’da birçok ilçe yerle bir olurken, Erzin’de tek bir enkazın olmaması dikkat çekti. Hatay’ın çok sayıda ilçesi depremle yıkıma uğrarken, tek enkaz olmayan Erzin ilçesinde doğal olarak can kaybı da yaşanmadı. Hatay’ın CHP’li Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, ilçede tek bir yıkım ve can kaybı yaşanmadığını belirterek, yıkımların olmamasının nedenini bölgede kaçak yapıya müsaade etmemeleri olarak açıkladı.

“VİCDANIM RAHAT”…

Ökkeş Elmasoğlu, “Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik” dedi. Elmasoğlu, süreci şöyle anlattı: “Erzin’imiz 42 bin nüfuslu, Osmaniye’ye 15-20 kilometre, Hatay’ın da 110 kilometre uzağında bir ilçemiz. Buna rağmen çok şükür Erzin’imizde depremin kendisinden kaynaklanan bir can kaybımız olmadı, yaralımız da olmadı, bir enkazımız da olmadı. Bunun dışında Erzin dışında yaşayan İskenderun’da, Hatay’da ve Osmaniye’de yaşayan bölgeli vatandaşlarımızdan 50-60 kişi ölenler oldu onlara da rahmet diliyorum.”

“TÜRKİYE’NİN TEK DOĞRUSU SEN MİSİN?”…

Tüm belediye başkanlarına ders olabilecek nitelikte açıklamalar yapan Elmasoğlu, “Ben kendi adıma benim dönemimle ilgili söyleyeyim, herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen kızdılar bir belediye başkanı olarak bana ‘ya senden başka memlekette doğru adam yok mu’ dediler. Hatta uzaktan da bir akrabamız gelip bize, ‘işte ceza yazılmış, kaçak inşaattan şudur budur’ dedi. Ben ‘yapabileceğim bir şey yok dediğim’ zaman, ‘Türkiye’nin tek doğrusu sen misin’ dedi, diğerleriyle aynı kelimeleri söyledi, bu kelimeleri kulağımla duydum.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu