EkonomiManşetTürkiye

Kaderine terk edilen milyarlık yapılar!

Denge Değerleme uzmanlarının yaptığı çalışmaya göre, İstanbul’da 11 büyük yapı yıllardır boş duruyor.

Milyarlık yapılar imar sorununa, mirasçı anlaşmazlıklarına, iflaslara ve ilgisizliğe kurban oluyor. Denge Değerleme uzmanlarının yaptığı çalışmaya göre, İstanbul’da 11 büyük yapı yıllardır boş duruyor.

YATIRIM DEĞERİ 50 MİLYON LİRA İLE 3,1 MİLYAR LİRA

Milyar liralık değerleri ile bir dönem inşaat sektörünün sembolü olan binalar çürüyor. Denge Değerleme uzmanlarının yaptığı çalışmaya göre, İstanbul’da 11 büyük yapı yıllardır boş duruyor. Aralarında Zincirlikuyu’daki Tat Tower, Bayrampaşa’daki Ora Alışveriş Merkezi gibi yapıların yanı sıra konut siteleri, oteller ile sanayi sitelerinin yer aldığı yapıların kimileri 20 yıldır atıl vaziyette kaderine terk edildi. Yatırım değeri 50 milyon lira ile 3,1 milyar lira arasında değişen ve bir dönem inşaat sektörünün sembolü olan binalar çeşitli nedenle kullanıma alınamadığı için çürüyor.

KADERİNE TERK EDİLEN MİLYARLIK YAPILAR:

– Maslak Diamond Of İstanbul: 18 yıldır imar sorununu bir türlü aşamadı (Değeri 3 milyar liranın üzerinde)

– Tat Tower: 33 yıl önce yapıldı, mirasçılar anlaşamayınca kaderine terk edildi. (Değeri 3,1 milyar lira)

– Ora AVM: 2011 yılında hizmete açıldı sadece bir yılda kapılarını kapattı. (Değeri: 2,5 milyar lira)

– 7 yıldızlı Caprice Gold Otel: 2011’de Bayrampaşa’da inşasına başlandı. Müteahhit firma iflas etti. (Değeri 1,5 milyar lira)

DİKKAT ÇEKEN DİĞER ATIL YAPILAR

Bostancı AVM: Ataşehir İçerenköy’deki Bostancı AVM’nin inşaatı 1995 yılına dayanıyor. (Değeri 100 milyon lira), Matbaacılar sitesi, (Değeri 1 milyar lira), İstoç AVM & Otel projesi (Değeri: 875 milyon lira), Nexus Residence (Değeri:450 milyon lira), Ekşioğlu Sitesi (Değeri: 185 milyon lira), Fi Yapı (Değeri: 135 milyon lira)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu