GenelKıbrısManşet

“Kadın değil çocuktu”

Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencileri, cinayete kurban giden arkadaşları Helin için yürüdü: “Adalet istiyoruz”

Helin’in sıra arkadaşları “O rengârenk kalbiyle henüz 16 yaşındaydı, acımasızca katledildi” dedi

“Erkek şiddeti yok olsun. Helin’in yarım kalan hikâyesi için onun gibi öldürülen tüm Helinler için yürüdük”

“Bize 16 yaşımızda en büyük acıyı yaşattınız. Cenazesine değil doğum günü partisine gitmeliydik”

GÖZYAŞI VE ÖFKE VARDI Okullar dün yarıyıl tatiline girerken, Gazimağusa Meslek Lisesi’nde hem gözyaşı hem de öfke vardı. 25 Ocak’ta hunharca işlenen bir cinayete kurban 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un karnesini göz yaşlı annesi alırken, arkadaşları da Helinler Ölmesin Diye” sloganıyla eylem yaptı. Bazı sivil toplum örgütleri ve Mağusalı vatandaşların da katılarak destek verdiği eylemde, okul önünde toplanan öğrenciler, önce Zafer Anıtı’na, oradan da Namık Kemal Meydanı’na yürüdü.

 

AŞK DEĞİL, ÇOCUK CİNAYETİ…

Öğrenciler yürüyüş esnasında ‘Kadın cinayetlerine son’, ‘İsyanımız var’, ‘Kadın erkek eşittir’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’ sloganları attı. Pankartlarda ise ‘Kadın değil, çocuktu’, ‘Aşk değil, çocuk cinayeti’, ‘Helinimiz artık melek’, ‘Tacize, şiddete karşı güvenli yasalar istiyoruz’ ifadeleri dikkat çekti. Zafer Anıtı önünde Helin’in sıra arkadaşları Azra Çağan ile Fatma Çayönü duygu yüklü konuşmalar yaptı. Çağan, Helin ile ilgili mutlu sonla biten bir masal anlatırken, Çayönü çocuk ve kadın cinayetlerine vurgu yaparak, “Sizlere içim şımarık ‘Z kuşağı’ çocukları olan bizler erkek şiddeti yüzünden daha kaç arkadaşımızı toprağa gömeceğiz?” sorusunu sordu.

 

HELİN’İN KARNESİNİ ANNESİ ALDI…

Karne gününde Helin’in sırası boştu. GML öğrencisi Helin’in karnesini güçlükle ayakta duran annesi alırken, gözyaşları sel oldu. Evladının karnesine sarılarak dakikalarca gözyaşı döken anne, basında çıkan bazı haberlere ve yorumlara ateş püskürdü. Yapılan yorumların çok yaralayıcı olduğunu söyleyen acılı anne, “Benim acım bana yeter, yazılanlarla canım daha çok yanıyor” diyerek gözyaşları içinde okuldan ayrıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu