KıbrısManşetSiyaset

Kadın vekillerden farkındalık konuşması: Oğlunu dövmeyen dizini döver

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın vekillerin konuşmalarıyla başladı. Kürsüye çıkan CTP, HP ve UBP'li kadın vekiller, farklı bir yöntemle farkındalık yaratmaya çalıştılar


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın vekillerin konuşmalarıyla başladı. Kürsüye çıkan CTP, HP ve UBP’li kadın vekiller, farklı bir yöntemle farkındalık yaratmaya çalıştılar.

Kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcı ve aşağılayıcı söylemlerin yer aldığı ata sözlerini tersine çeviren kadın vekiller, “Oğlunu dövmeyen dizini döver”, “Kadının elinin kiridir”, “Oğlunu boş bırakırsan davulcuya da kaçar zurnacıya da”, “Kız doğuran övünsün, oğlan doğuran dövünsün”, “Kız doğurdum, oydu beni; Oğlan doğurdum, soydu beni.” şeklinde yorumladı.

Kadın vekillerin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdiği farkındalık konuşmaları büyük takdir toplarken, Doğuş Derya’nın ‘Erkekler Çiçektir’ sözü ise Meclis’te gülüşmelere neden oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu