KıbrısManşet

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi için kurumlar arası iş birliği protokolü imzalandı

Üç bakanlık, LTB, PGM, SOS Çocukköyü ile Vakıflar’ın imzaladığı protokol “sıfır tölerans” ilkesini içeriyor

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi için kurumlar arası iş birliği protokolü imzalandı

‘KADINA’ VE ‘EV İÇİ’ ŞİDDETE SIFIR TÖLERANS

Üç bakanlık, LTB, PGM, SOS Çocukköyü ile Vakıflar’ın imzaladığı protokol “sıfır tölerans” ilkesini içeriyor

Şiddete uğrayanlar Alo 183’ü aramaktan çekinmesin

AMAÇ ŞİDDETİN ÖNLENMESİ… Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim ve Kültür ile Sağlık Bakanlıkları, Lefkoşa Türk Belediyesi, Polis Genel Müdürlüğü, SOS Çocukköyü Derneği ile Vakıflar İdaresi kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzaladı. Konuyla ilgili açıklamaya göre şiddete ve istismara maruz kalan kadınları kapsayan protokol, taraflar arasında kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlıyor. Kurumlar, şiddetle mücadele kapsamında gönüllü iş birliği yaparak, koordineli çalışarak veri toplayacak, veri toplama ve araştırma faaliyetlerinde bulunarak risk yönetimine dair gerekli tedbirleri alacak ve bünyelerindeki personele gerekli eğitimleri verecek.

 

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM… Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, şiddetin sosyal ve psikolojik etkilerinin azaltılması ile şiddet mağduru kadınların çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğünün sağlanması açısından, protokolün önemi üzerinde durdu. Taçoy, protokole, bu yıl yeni bir paydaş olarak Vakıflar İdaresi’nin de dâhil olduğunu belirtti. Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” ilkesinden hareket ettiklerini, kız çocuklarının okullarda, kadınların sürekli eğitim merkezlerinde eğitilmesi ve farkındalıklarının attırılmasını hedeflediklerini söyledi.

 

HARMANCI: ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ… LTB Başkanı Mehmet Harmancı, dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik krizin kadına yönelik şiddeti de etkilediğine değinerek, vakalarda yaşanan artışa işaret etti. Harmancı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi gereken önemli sorunların başında geldiğini vurgulayarak, sosyal devletin ödevlerden birinin bunun giderilmesi olduğunu söyledi.

 

BENTER: 21. YÜZYILDA ŞİDDETİN OLMASI ÇOK ACI… Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, 21. yüzyılda halen kadına yönelik şiddetin olmasının “çok acı” olduğunu ifade ederek, “Şiddet mağduru kadınlara yeniden hayatlarını kurabilmeleri ve kendi kendilerine yeterli olabilmeleri için sahip çıkılması gerektiğini” söyledi.

 

SOYALAN: KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS… Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan da kadına şiddete sıfır tolerans gösterdiklerini, tüm kazalarda Kadına Yönelik Şiddet Birimi kurduklarını ve 7/24 görevlerinin başında olduklarını kaydetti. Şiddet şikâyetlerinin polis tarafından titizlikle soruşturulduğunu ve suç işleyen kişilerin tutuklanarak yargıya havale edildiğini anlatan Soyalan, “Şikâyetçi olan mağdur kadınları korumak hepimizin görevidir” dedi.

 

AKTER: ALO 183’Ü ARAYIN… SOS Çocukköyü Derneği Başkanı Buğra Akter ise “Güçlü Aile Güçlü Toplum Güçlü Devlet” mantığıyla hareket ettiklerini ve ilk günden beri bu protokolün paydaşı olduklarını kaydetti. Vakıflar İdaresi’nin de protokole dâhil olarak, şiddet mağduru kadınlara ikamet ortamının sağlanması için “gönülden destek” vereceğini söyleyen Akter, kadınların hiç çekinmeden Alo 183 İhbar Hattı’nı araması çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu