GenelKıbrısManşet

Kadınlar çiçek değil, eşitlik ister!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların ülkemizde halen daha fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü, sosyal güvenceden yoksun çalıştırıldığı, mobbinge ve emek sömürüsüne maruz kaldığı gerçeği bir kez daha yüzümüze tokat gibi çarptı…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların ülkemizde halen daha fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü, sosyal güvenceden yoksun çalıştırıldığı, mobbinge ve emek sömürüsüne maruz kaldığı gerçeği bir kez daha yüzümüze tokat gibi çarptı…

“KADINLAR DEVLETTEN VE PARTRONLARDAN ALACAKLI”… 8 Mart Lefkoşa Organizasyon Komitesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “Kadınlar Devletten ve Patronlardan Alacaklı” sloganıyla yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Meclisi önünde yapılan açıklamada, kadınların hayatın her alanında ayrımcılığa, sömürüye, mobbinge, eşitsizliğe, emek sömürüsüne, güvencesiz çalışma koşullarına maruz kaldığı, gerici, yobaz ve baskıcı politikalarla fikir özgürlüklerinin elinden alınmaya çalışıldığı ayrıca psikolojik şiddetle yüz yüze olduğu belirtildi.

“TÜM TALEPLERİMİZ YERİNE GELENE KADAR SUSMAYACAĞIZ”… Kadınların faşizme, muhafazakârlaştırmaya, gerici-yobaz ve erkek-egemen yönetimler vasıtasıyla dayatılmaya çalışılan tek tip aile yapısını reddettiği belirtilen açıklamada, artan mücadele azmiyle tüm bunların üstesinden gelineceği, yoksullaştırma politikaları ve tüm ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı eylemlere karşı durulduğu vurgulandı. Açıklamada devletin belediyenin oluşturduğu iki kadın sığınma evinin arkasına sığınıp kendi sorumluluklarını göz ardı ettiği de savunuldu, her ilçeye birer sığınma evi ve kamusal aşevi talepleri dile getirildi, ayrıca ilkokul kitaplarındaki gerici ve ayrımcı ifadelerin değiştirilmesi talepleri dile getirildi.

BENGİHAN: NEDEN BAKANLAR KURULU’NDA KADIN BAKAN YOK? “Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun 8 Mart nedeniyle yaptığı açıklamada kadınlara methiyeler düzdüğünü” ifade eden KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Mademki Sayın Başbakan, siyasal ve çalışma hayatında kadınların olması gerektiğini düşünüyor, neden Bakanlar Kurulu’nda bir tane kadın bakan atamamıştır?” diye sordu. Kadın sömürüsüne ve eşitsizliğine karşı sendika olarak mücadele edeceklerinin altını çizen KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Sadece 8 Martlarda değil diğer günlerde de kadınlara hak ettiği değer verilmeli ve hak ettikleri yerlere gelmeleri gerekir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu