GenelKıbrısManşetSpor

Kadınlar hentbolda UKÜ’den görülmemiş başarı

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen 2020-2021 sezonu Kadınlar Süper Ligi’ne Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) damga vurdu.

Pandemi koşulları çerçevesinde zorlu bir sezon geride kalırken UKÜ federasyona ait tüm organizasyonlarda zirvede yer alarak tarihte bunu başaran ilk kulüp oldu.

İLK KUPA DERVİŞ MİŞON

Sezona Tarkan Kayas antrenörlüğünde güçlü kadrosuyla oldukça iyi hazırlanan UKÜ, sezon öncesi lige hazırlık anlamındaki en ciddi turnuva olarak görülen geleneksel Derviş Mişon Kupası’nda Şahlan’ı 34-23 mağlup ederek ilk kupasını kazandı.

KTSYD KUPASI İLE İKİ DE İKİ

Sezon öncesindeki ikinci hazırlık turnuvası özelliği taşıyan KTSYD Kupası’nda UKÜ bu kez güçlü rakibi DİGEM’i 26-20 yenerek ikinci kupasına ulaştı ve lige oldukça moralli bir şekilde girdi.

FEDERASYON KUPASI’NI DA ALDI

Lige fırtına gibi giren UKÜ play-off’lar öncesinde, düzenlenen Federasyon Kupası’nda da gücünü ortaya koydu. Kupada tüm rakiplerini eleyerek finale gelen UKÜ finalde Levent’i çekişmeli geçen maçta 41-38 mağlup ederek Federayson Kupası’nı da kazandı ve sezon adına üçüncü kupasını elde etti.

TARİHİNDEKİ İLK LİG ŞAMPİYONLUĞU

Bu başarısını ligde de devam ettiren UKÜ kadınları tarihinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaştı. UKÜ lig finalinde DİGEM karşılaştı. İki maç üzerinden oynanan final serisinde UKÜ rakibini ilk maçta 45-33 ikinci maçta da 29-26 yenerek tarihinin ilk lig şampiyonluğunu elde etti ve bu sezonki dördüncü kupasına ulaştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI İLE 5’TE 5

Kadınlar Süper Ligi’nde fırtına gibi esen UKÜ için kupa koleksiyonunun tamamlanması adına alınacak son bir kupa kalmıştı. UKÜ sezonun son organizasyonu olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Levent’i 36-26 devirerek bu kupayı da müzesine götürdü ve sezonu 5’te 5 kupa ile kapatarak kupa koleksiyonunu tamamladı.

NAMAĞLUP SEZONLA TARİHE GEÇTİ

UKÜ kadınları bu sezon tüm kupaları toplayarak tarihi bir başarı hikayesi yazarken 2020-2021 sezonu serüveni yenilgisiz bir şekilde tamamlayarak da tarihe geçti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu