EkonomiKıbrısManşetToplum

Kadınlar üretecek Gİ-KA KOOP pazarlayacak

GİKAD ve Gİ-KA KOOP'un üreten kadınlara destek projesi kapsamında Çatalköy-Esentepe Belediyesi sınırlarında bulunan köylerdeki üreten kadınlara büyük bir imkan sunuldu

GİKAD ve Gİ-KA KOOP’un üreten kadınlara destek projesi kapsamında Çatalköy-Esentepe Belediyesi sınırlarında bulunan köylerdeki üreten kadınlara büyük bir imkan sunuldu.


BAHÇELİ KÖYÜ’NDE PROJENİN TANITIMI YAPILDI
GİKAD ve Gİ-KA KOOP’un üreten kadınlara destek projesi kapsamında, Çatalköy-Esentepe Belediyesi sınırlarında bulunan köylerdeki üreten kadınlara ulaşabilmek adına Çatalköy Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok ve Bahçeli köyü muhtarı İlyas Bulut, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ile Bahçeli köyünde kadınlarla buluştu. GİKAD Başkanı Kavuklu, üreten kadınlara, ürettikleri ürünleri kurulan kooperatif aracılığı ile nasıl tüketiciyle buluşturabilecekleri hakkında detaylı bilgi verdi.

KAVUKLU: KADINLARIMIZI GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
 GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, Gİ-KOOP’un kırsal kesimdeki üreten kadınların ürettiği ürünleri bir merkezde toplama, ekonomiye katkıda bulunma, Kıbrıs Türk kültürünün devamlılığını sağlama ve kadınları daha da güçlendirmek amacında olduklarını söyledi. Kavuklu, kadınlarımızın ürettiği ürünleri standartlara uygun hale getirmek üzere dizayn ettiklerini ve doğru şekilde paketleyerek satışa sunduklarını da söyledi.

KIROK: KADINLARIMIZ AİLE BÜTÇELERİNE DESTEK OLACAK
Çatalköy Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok da bölgelerinde bulunan köylerdeki kadınların ürettiklerini kooperatif sayesinde satabilecek ve gelir elde edebilecek olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kırok, “Bu sayede kadınlarımız hem aile bütçelerine destek olacak hem de ürettiklerini bölge dışına taşıyarak tanıtma fırsatı da bulmuş olacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu