DünyaGenelManşet

Kadınlardan saklanmak için evine 4.5 metrelik çit çekti

Köyde yaşayan 71 yaşındaki bir erkeğin, kadınlarla iletişim kurmamak adına neredeyse evine kapanarak kendini izole ettiği ortaya çıktı.

Köyde yaşayan 71 yaşındaki bir erkeğin, kadınlarla iletişim kurmamak adına neredeyse evine kapanarak kendini izole ettiği ortaya çıktı.

Doğu Afrika’da bulunan Ruanda’da yaşayan 71 yaşındaki Callitxe Nzamwita, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. Bunun sebebi, Nzamwita’nın kadınlardan korkması ve yıllardır neredeyse “kadın görmemek için” kendini evine hapsetmesidir.

71 yaşındaki Nzamwita, hayatı boyunca hiçbir kadınla cinsel ilişki yaşamadığını ve evinin çevresine yaklaşık 4.5 metre yüksekliğinde çitler yerleştirdiğini açıkladı. Kendisini evin içine hapseden Nzamwita, insanların arasında rahatça dolaşamadığı için böyle bir önlem aldığını ifade etti.

NZAMWİTA’NIN JİNEFOBİ RAHATSIZLIĞI VAR

Nzamwita’nın jinefobi rahatsızlığı olduğu ve bu nedenle kadınlardan korktuğu biliniyor. Yerel medyaya konuşan bir komşusu, “Garip olan şu ki, onu hayatta tutanlar bizleriz. Ona yardım etmek istesek bile yanına yaklaşmamızı istemiyor. Bazen evdeki eşyaları fırlatıyor” dedi.
Jinefobi, kadınları görünce panik atak geçirme, aşırı terleme, hızlanan kalp atışları ve nefes alışverişinde zorluk gibi belirtilerle kendini gösteren bir rahatsızlık olarak tıp literatüründe yer alıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu