Diğer SporlarKıbrısManşetSporToplum

Kadınlarımızın Gücü

MERVE ÇELEBİ VE BUSE SAVAŞKAN YİNE HARİKA:
Kıbrıslı Türk milli voleybolcumuz Merve Çelebi ve Kıbrıslı Türk milli atletimiz Buse Savaşkan sporda kadının gücünü göstermeye devam ediyor. Merve, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen Bioderma Pro Beach Tour Hopa Etabı’ndan birincilikle ayrılırken, Buse de Sırbistan’da düzenlenen Balkan Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar yüksek atlamada kariyer derecesiyle Başkan üçüncüsü olarak ülkemizi bir kez daha gururlandırdılar.

MERVE HOPA’DA KÜRSÜNÜN ZİRVESİNDE:
Merve Çelebi, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Hopa Belediyesi’nin iş birliğiyle organize edilen Bioderma Pro Beach Tour Hopa Etabı’nda mücadele eden Merve Çelebi partneri Esra Betül Çetin ile birlikte, kadınlar kategorisinde turnuvayı birincilikle tamamladı. Merve-Esra ikilisi finalde Ukrayna’dan Kseniia Mazur-Anna Kalchenko ikilisini 2-0 (21-19, 21-16) mağlup ederek birinciliğe ulaştı. Bu sonucun ardından Bioderma Pro Beach Tour’da 4. Ayak geride kalırken Merve-Esra ikilisi iki ikincilik ve iki birincilikle zirve yer alıyor.

 

BUSE KARİYER DERECESİYLE BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ:
Buse Savaşkan, Sırbistan’ın Kraljevo kentinde düzenlenen ve Balkan Atletizm Birliği üyesi ülkelerin yer aldığı 76. Balkan Atletizm Şampiyonası’nda kariyer derecesi yaparak bronz madalya kazandı. Türkiye Atletizm Milli Takımı adına yarışan Buse, yüksek atlamada 1.89’luk derecesiyle 1.88 olan kariyer derecesini geçti ve Balkan üçüncüsü oldu. Öte yanda Türkiye Atletizm Milli Takımı, kadınlarda 3 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük, erkeklerde 6 birincilik, 4 ikincilik 3 üçüncülük elde ederek toplamda 9 birincilik, 7 ikincilik ve 8 de üçüncülük olmak toplam 24 madalya kazandı ve ilk sırada yer aldı. .

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu