KıbrısManşet

“Kahve içmeye gelmedik, açız. Yasamızı istiyoruz!”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde eylemlerini sürdüren takcisiler, yanıt almamaları durumunda eylemi süresiz uzatacaklarını duyurdu.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

Taksiciler, sorunlarına dikkat çekmek, taleplerini dile getirmek ve ‘Taksiciler Yasası’nın bir an önce geçirilmesini sağlamak için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önüne geldi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, eylemcilerin yanına gelerek, taksiciler arasından 10 kişiyi görüşmek için toplantı salonuna davet etti.

Bakanlık önünde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a seslenen eylemciler, kendilerinin yıllardır mağdur edildiğini, yasalarının bir türlü geçirilmediğini ve pandemi sonrası durumlarının çok kötüye gittiğini kaydetti.

Bakan Tolga Atakan’a seslenerek, “Dışarı Atakan” sloganları atan taksiciler, bu kadar zamandır yürürlüğe girmeyen ‘Taksiciler Yasası’nın bir an önce geçirilmesi talebinde bulundu.

TAKSİCİLER, KORSAN TAŞIMACILIĞA İSYAN ETTİ!

Bakanlık önünde basın açıklaması yapan taksiciler, şunları dile getirdi:

“Yasal boyutta çalışma yapılması görüşünü ortaya koyduk. Yasal mevzuatta düzenleme yapılıp, önüne geçilmesiyle ilgili gerek Atakan, gerek müsteşarla defalarca görüşüp, bu yasal düzenlemeyi çalışıp bitirmiş olmamıza rağmen, ne yazık ki bir türlü hayata geçirilemedi. Neden bu yasa yürürlüğe geçirilmiyor? Bu taksi sektörünün ekmeğini çalanlara karşı dik durmuyorsunuz? Fakat şu anda hayatta olan yasa paydaşlara ve özel araçlara taşımacılık yani ‘korsan taşımacılığa’ çanak tutup, bundan nemalanıp bizim işimizi yapmaktadırlar.”

“Halbuki taksi sektörünün Mart ayından bu yana zorluğu devam ederken, otellerin korsan taksicilik yapmasından dolayı üzgünüz. Bakanlık, sorunlar bitmiş gibi bize taksimetre takma zorunluluğu getiremez. Bu kabul edilebilir değildir. 9+1 T izinlerinin İzin Kurulu Komisyonlarına getirilmesine kesinlikle karşıyız! Bu süreçte yasanın geçirilmesinin bir elzem olduğunu ve bu şekilde haksız kazanç sağlandığını görüyoruz. Aktif denetleme yapılması için göreve talep ediyoruz. Eğer eylemde karşılık görmezsek, eyleme süresiz olarak devam edeceğiz.”

BAKAN ATAKAN’A ŞEKERLİ KAHVE İKRAM EDİLDİ

Bakan Atakan’ın kendileri için buyursunlar gelsinler, kendilerine kahve ikram edelim dediğini hatırlatan eylemciler, Atakan’a şekerli kahve ikram etmek istedi ve şekerli yapma sebeplerinin de tatlı konuşmak olduğunu ifade etti. Eylemciler sözlerine şöyle devam etti:

“Biz buraya kahve içmeye gelmedik. Biz açız. Çocuklarımız evde ekmek bekliyor ama bizim alacak paramız yok. Bu kadar sektörün hakkını, hukukunu verin. Biz sizden para, pul beklemiyoruz. Sadece dürüst bir yönetim istiyoruz. Polisimizin eli güçlensin, korsan taksiye ‘dur’ diyebilsin istiyoruz. Bizim ekmeğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer korsan taksi görürsem, benim ekmeğimi çaldığı için kendisini döveceğim. Bunun tek sorumlusu da sizsiniz Sayın Atakan!”  

“Ercan Havalimanı’na adam gibi uçak seferleri düzenlenmezse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ercan alan taksi çalışanlarından seçimde ‘Madam’ gibi oy çıkacak!” yazılı pankart taşıyan eylemci, diğer elinde de kabakların yerleştirildiği bir taş tutuyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu