GenelKıbrısManşet

Kalaşnikoflar bulundu

İş insanı Halil Falyalı’ya yönelik gerçekleştirilen hain suikastın üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Polis Genel Müdürlüğü ve TC Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen kapsamlı soruşturmada büyük yol kat edildi

İş insanı Halil Falyalı’ya yönelik gerçekleştirilen hain suikastın üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Polis Genel Müdürlüğü ve TC Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen kapsamlı soruşturmada büyük yol kat edildi

SİLAHLARI DERE YATAĞINA ATIP KAÇTILAR… Halil Falyalı ve Murat Demirtaş cinayetinde kullanılan silahlar, dün olay yerine yakın bir dere yatağında bulundu. Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, cinayet mahalli olan, Çatalköy 20 Temmuz Caddesinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağında iki adet kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 adet şarjör ve 39 adet mermi ile bir adet 9 mm çapında tabanca ve tabancaya ait şarjör ve toplam 13 adet mermi bulduğu açıklandı. Yapılan balistik incelemeler sonucu söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu da doğrulandı.

OLAYLA İLGİLİ TUTUKLANAN 4 ZANLI HER ŞEYİ ANLATTI… Yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, olayda zanlı olarak tespit edilen Ömer Tunç ve Yusuf Güneş, cinayetin işlenmesinin hemen ardından 9 Şubat’ta Girne’de, yine olayda zanlı olarak tespit edilen Veysel Sarı ile Musa Çiçek ise 12 Şubat’ta Alsancak’ta bir ikametgâhta gerçekleştirilen operasyon sonucunda tutuklandı. Alsancak’taki operasyonda, söz konusu ikametgâhta yapılan aramada ise bir adet 9 mm çapında tabanca ve 15 adet mermi ele geçirildi. Zanlıların sorgusunda elde edilen bilgilere göre ise ülkeye tekne ile yasadışı yollardan giriş yaptıkları, ayrıca baskın yapılan ikametgâhın ise kendilerine aynı meseleyle ilgili Türkiye’de tutuklu bulunan Mustafa Söylemez tarafından kiralandığını da ortaya çıktı.

TÜRKİYE’DE TUTUKLU SAYISI 6’YA YÜKSELDİ… Öte yandan, Halil Falyalı suikastiyle ilgili olarak TC Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen eş zamanlı soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan zanlı sayısı da 6’ya yükseldi. Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında “Söylemez Kardeşler” olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı gözaltına alınmıştı. İlk gün İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in ardından dün de Faysal Söylemez’in de gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltındaki diğer dört kişinin ise farklı soy adlara sahip olduğu belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu