GenelManşetSporTürkiye

Kalbimiz Buse ile birlikte atacak

Kıbrıslı Türk Atlet Buse Savaşkan, Konya’da devam eden 5. İslami Dayanışma Oyunlarında bugün kadınlar yüksek atlamada piste çıkacak

Kıbrıslı Türk Atlet Buse Savaşkan, Konya’da devam eden 5. İslami Dayanışma Oyunlarında bugün kadınlar yüksek atlamada piste çıkacak

KIBRISLI TÜRK ATLET BUSE SAVAŞKAN KONYA’DA PİSTE ÇIKIYOR

Türkiye’nin ev sahipliğinde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun mücadele ettiği, Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda bugün, atletizm branşında Kıbrıslı Türk sporcu Buse Savaşkan kadınlar yüksek atlamada piste çıkacak.

BUGÜN 18.20’DE KALBİMİZ BUSE İLE BİRLİKTE ATACAK

TRT’nin spor kanallarından canlı yayınlanan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda bugün kalbimiz Buse Savaşkan ile birlikte atacak. Saat 18.20’de başlayacak olan kadınlar yüksek atlama finalinde Milli Atletimiz Buse, Türkiye adına yarışacak.

SEZON EN İYİ DERECELERİNE GÖRE YARIŞ ÖNCESİ 4. SIRADA

Konya Atletizm Pisti’nde gerçekleşecek olan kadınlar yüksek atlama finalinde Buse ile birlikte toplam 13 atlet madalya mücadelesi verecek. 13 atletin bu sezon elde ettiği en iyi derecelere bakıldığı zaman Buse’nin yarışma öncesinde 4. sırada olduğu görülüyor.

PSİKOLOJİK EŞİĞİ GEÇERSE MADALYA ŞANSI ÇOK YÜKSEK

Atletlerin bu sezon en iyi derecelerine bakıldığında Buse’nin rakipleri ile arasında oldukça az bir fark var. Bu yıl 1.88 ile sezon ve kariyer derecesini atlayan Buse’nin, kendisine göre psikolojik eşik olan 1.90’ı geçmesi durumunda rakiplerinin de performansına bağlı olarak madalya şansının olduğu görülüyor.

RESMİ YARIŞ LİSTESİNDE (NORTH CYPRUS) DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Oyunlara, KKTC’nin davet edilmediği ve sporcularımızın yer almadığı tartışmaları ülkemiz gündemindeki yerini korurken, Buse ile ilgili ilginç bir detay da gözden kaçmadı. Oyunların resmi sitesinde, Buse’nin Türkiye kadrosunda yer aldığı görülse de kadınlar yüksek atlama giriş listesine bakıldığında ise Buse’nin ülkesi, North Cyprus’un kısaltması olan NCY olarak belirtilmesi oldukça dikkat çekti ve şaşkınlık yarattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu