KıbrısManşetToplum

Kale Inner Wheel Kulübü, projelerine ‘’Çocuklara bir dokunuş’’ ile devam ediyor

Kale Inner Wheel Kulübü, dönemin ilk projesi olan çocuklara yönelik tiyatro, seramik ve mandala kurslarını 9 Eylül 2023 tarihinde, İş kadınları Derneği köşkünde, gönüllü kişiler tarafından başlattı.

Kurslar; geleceği aydınlatacak olan çocukların yaratıcılıklarını ve düşüncelerini eyleme dönüştürmelerinin geliştirilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması, kişilik kazanmalarına yardımcı olunması, kendilerini ifade etme becerilerinin geliştirilmesi, sanatla tanışması ve çocuklara özgüven kazandırılması amaçlarıyla düzenlendi.

Kurslar, 5 ay boyunca her hafta Cumartesi günleri İş Kadınları Derneği Köşkün’de devam etmiş ve belirtilen amaçlarla başlatılan kurslar, surlar içinde yaşayan ve bu değerlere önem veren ailelerin, 6-12 yaş grubu çocuklarının sevinçle ve mutlulukla büyük emekler vermesiyle tamamlandı.

Çocukların çalışmalarının ürünlerinin sergilenmesi 23 Şubat 2024 tarihinde, Çağlayan’daki KTÖS Konferans Salonunda saat 15:00-17:00 arası olacağı da belirtildi.

Bu projenin yürütülmesinde, İş Kadınları Derneği geçmiş dönem Başkanı Sn Fatma Özok, İş Kadınları Derneği yeni dönem Başkanı Bilen Sayılı ve yönetim kurulu üyeleri, Kale Inner Wheel Kurucu Başkanı Birgül Beyatlı, Tiyatro kursu eğitmeni Nursal Vahip, Seramik kursu öğretmeni Sözen Arifoğlu, Mandala kursu öğretmeni Ferdiye Yurdakul ve Çocuk Esirgeme Kurumu Etüd Merkezi’nda görevli, Şengül Korhan ve Kale Inner Wheel Kulübü Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri katkılarını ortaya koydu.

KTÖS yetkilileri ise tiyatro ve sergi için yer temin ederek projeye destek sağladılar. Çocuklara ve toplumun geleceğine önem ve değer veren, toplumun duyarlı vatandaşları da bu projeye maddi destekte bulundular. Bu işbirliği içinde tamamlanan ‘’Çocuklara bir dokunuş’’ projesi, küçük ölçekli bir örnek olması ve daha büyük ölçekli projelerin yapılmasına örnek teşkil etmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.

Kale Inner Wheel Kulübü Başkanı Nilüfer Nailer, amaçlarının çocukların hayatlarına olumlu yönde bir dokunuş yaparak daha mutlu ve başarılı nesiller yetişmesinin sağlanmasına katkı koymak olduğunu; bu projenin ve benzerlerinin gelecek nesillerimiz ve toplumumuzun varlığı için çok önemli olduğunu belirtti. Toplumun birçok kesiminin de bundan sonrası için bu nitelikte projeler yapmalarının ve desteklemelerinin önemine vurgu yapan Nailer, bir örnek olarak yaptıkları bu projeden sonra da Kale Inner Wheel Kulübü olarak gündemlerinde yeni projelerinin olduğunu dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu