KıbrısManşetSiyasetToplum

Kalitesizlik iyice kanıksanmış

Her yanımız kalitesizlikle çevrilmiş durumda... Çöplükler yanar, yollar delik deşik, yol güvenliği hiç yok ve akşam karanlığı basınca ışıklandırmadan yoksun,  internet çalışmaz, telefonlar hatları sıkıntılı, elektrikler  kesilir, akaryakıt biter, ilaç yok, okullar-hastaneler dökülür

Hani derler ya neresinden tutsak elimizde kalıyor diye, işte tam da öyle bir haldeyiz ülke olarak. Hoş  ülke demeye de pek dilim varmıyor, Nitekim  ülke olmanın hiçbir gereğini de yerine getirmedik 50 yıldır yaratılan bu sakat düzen içinde.. Hoş kendin çal kendin oyna mantığı ile anca bu kadar olabilirdi zaten, daha fazla değil. Bize reva görülen bu kalitesiz yaşamla mücadele etmekten çok yorulduk.

Her yanımız kalitesizlikle çevrilmiş durumda… Çöplükler yanar, yollar delik deşik, yol güvenliği hiç yok ve akşam karanlığı basınca ışıklandırmadan yoksun,  internet çalışmaz, telefonlar hatları sıkıntılı, elektrikler  kesilir, akaryakıt biter, ilaç yok, okullar-hastaneler dökülür…

Her şey ama her şey parayla, üstelik ederinden kat kat fazlaya ancak kaliteli, keyif veren, huzurlu hiçbir şey yok… .Yaşadığımız bu kısır ve sığ döngü içinde farkında olmadan ekonomik, sosyal ve kültürel ekseninde kaybolup gidiyoruz,y ok oluyoruz hep birlikte.  Bugün geldiğimiz bu durumun tek sorumlusu sadece yöneticiler mi? Elbette değil. Yaratılan bu sistem içinde oluşan düzenin siyasi kanadı yıllardır iktidarlarıyla muhalefetleriyle birlikte bu  sürdürülemez yapının destekçileri. rolünde.

Dolayısıyla ülkenin bu kötü seyrinde her seferinde tekrar tekrar bu kişileri  seçip farklı sonuç bekleyen bizler de en az onlar kadar bu kötü gidişatın sorumlularıyız. Fakat yine de böylesi bir kalitesizlik içinde yaşamayı hiç birimiz  hak etmiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu