GenelManşetSporTürkiye

Kamalı ve Yavuz gururumuz oldu

Genel Menajerliğini Orçun Kamalı’nın yaptığı, sporcu olarak da İbrahim Yavuz’un yer aldığı Türkiye A Milli Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa B&C Ligi şampiyonu oldu.

Genel Menajerliğini Orçun Kamalı’nın yaptığı, sporcu olarak da İbrahim Yavuz’un yer aldığı Türkiye A Milli Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa B&C Ligi şampiyonu oldu.

TÜRKİYE NAMAĞLUP AVRUPA B&C LİGİ ŞAMPİYONU

Türkiye A Milli Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa B&C Ligi Şampiyonası’nda müthiş bir başarıya imza atarak namağlup şampiyonluğa ulaştı ve Covid-19 pandemisi sürecinden dolayı hükmen olarak düşmüş olduğu Avrupa A Ligi’ne de yeniden yükselmiş oldu.

ORÇUN KAMALI VE İBRAHİM YAVUZ GURURLANDIRDI

Şampiyonada Türkiye A Milli Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın genel menajerliğini Kıbrıslı Türk isim Orçun Kamalı üstlenirken ülkemizin bu alandaki en başarılı sporcusu olan İbrahim Yavuz da Türk Milli formasıyla şampiyonlukta büyük pay sahibi olarak, her iki isim de ülkemize bu alanda büyük bir gurur yaşattı.

5 MAÇTA 5 FARKLI GALİBİYETLE NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Türkiye, turnuva boyunca oynadığı 5 maçta tüm rakiplerini farklı skorla yenerek namağlup bir şekilde şampiyonluğa ulaştı. Ay Yıldızlılar B Grubu 1. maçında Çekya’yı 84-27, B Grubu 2. maçında Yunanistan’ı 99-36, çeyrek finalde Hırvatistan’ı 90-50, yarı finalde Litvanya’yı 93-39 ve finalde de Letonya’yı 84-34 mağlup etti.

İBRAHİM YAVUZ’DAN MAÇ BAŞINA ORTALAMA 10 SAYI

Kariyerini Türkiye’nin Fenerbahçe takımında sürdüren Kıbrıslı Türk sporcumuz İbrahim Yavuz, Türkiye A Milli Erkek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın da değişmez isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. İbrahim turnuva boyunca toplam 50 sayı üreterek şampiyonluk yolunda maç başına ortalama 10 sayı ile katkı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu