KıbrısManşet

Kamu Emekçileri Sendikası’ndan Bakan Arıklı’nın paylaşımına tepki

Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KES), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) dünkü eylemiyle ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın sosyal medya hesabından “Umarım El-Sen, Hava-Sen gibi ekmek teknesini batırmaz” paylaşımına tepki gösterdi.

El-Sen in 25.08.2021 tarihinde Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde yapmış olduğu haklı eylemden sonra Erhan Arıklı sendikamızı hedef alan açıklamalarda bulunmuş ve El-Sen in haklı eylemine “Umarım El-Sen, Hava-Sen gibi ekmek teknesini batırmaz.” ifadelerini kullanmıştır.
Aslında bir açıklama yapmak istemezdik ama bir şeyler söylememiz kaçınılmaz olmuştur.
Söze Ulusal Birlik Partisi ile başlayacağız. Ülkenin en köklü, en güçlü partisi bu zattın yaptıklarına nasıl seyirci kalabiliyor. Kıbrıs Türk halkına her fırsatta hakaret etmekten başka bir şey yapmayan bu şahsiyetin bu koltuğu işgal etmesine nasıl tahammül edebiliyor.
Dünü, bu günü şaibelerle dolu olan, elektrik kurumunda yaptıkları, halkımıza hakaretleri ortada olan bu şahsa başta Başbakan Sn. Ersan Saner olmak üzere UBP tabanı ne kadar daha seyirci kalmaya devam edecek ?
Sendikamız için söylediğine gelince.
Ders vermek kaçınılmaz olmuştur. Gerçi Erhan bey profesörmüş ama biz yine de hatırlatalım;
Dönemin Başbakanı rahmetli Sn. İrsen Küçük sendikamız için “Sendikaya yaptığı fedakarlıktan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini defa defa kullanmıştır.
Bu günün Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar ise komite başkanı olduğu meclis alt komitesinde yaptığı konuşmada kayıtlarda mevcuttur. ”Kthy kapatıldığı gün hepimizin istifa etmesi gerekirdi “ İfadelerini kullanmış ancak ben o zaman çiçeği burnunda bir bakandım bir şey yapamazdım diye de devam etmiştir.
Dolayısı ile bundan sonra ağzından çıkanı kulağın duysun Erhan Bey. Etrafa çamur atmaktan vazgeç, çünkü herkes senİ çok iyi biliyor.
KIBRIS TÜRK KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu