EkonomiKıbrısManşet

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu: “Fırsatçılar yine sahnede”

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, kamu çalışanlarından hayat pahalılığı oranının kesilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Fırsatçılar yine sahnede…” dedi

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Kıbrıs Postası TV’de Canan Onurer’in hazırlayıp sunduğu, ‘Sabahın Haberleri’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Serdaroğlu, geçtiğimiz yıl, Koronavirüsün ülkede etkisini göstermesinin ardından, “Fırsatçılar hemen emeğe daldı… Kamudan kesinti yaptılar. Özelde çalışan emekçiye ‘gitsin’ dediler, biz de sesimizi çıkarmadık. ‘Sağduyulu olalım ve hükümetimize güvenelim’ dedik…” ifadelerini kullanarak, bu para ile elde edilen kaynağın özel sektör çalışanlarına gitmediğini savundu.

“Emekçiler olarak artık bu damların altında ezilen kesim olmaktan usandık…” diyen Serdaroğlu, “Hem özelde, hem kamuda çalışanlar… Hepimiz bu yapılan zamların altında ezildik” dedi.

“KENDİ ATTIĞI İMZAYI YOK SAYIYOR”

KAMU-İŞ Başkanı Serdaroğlu, bu zamların kamu da olsa özel sektör de olsa ödendiğini ancak şu anda hükümetin hayat pahalılığını kesmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Kamu çalışanlarının hayat pahalılığında kesintiye gidilmesi nedeniyle dava süreci başlatacaklarının da tekrar altını çizen Serdaroğlu, şunları söyledi:

“Hayat pahalılığı, yasalarla kamu çalışanlarına ve işçilere verilmiştir. Hükümetin bu şekilde yasa gücünde kararname ile yapması yasal değildir. 90 gün içerisinde bunu yasallaştırdıktan sonra bunu yapabilir.

Şu anda devlet toplu iş sözleşmesini de ihlal ediyor. Kendi attıkları imzayı yok sayıyorlar. Ara emir çıkarılarak, bu kararın durdurulacağına inancım tamdır… “

“KAMUYA İŞARET EDECEKLERİ YERDE, PİYASANIN UCUZLAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPSINLAR”

Ahmet Serdaroğlu, iş insanlarına çağrıda bulunarak, “Fiyatlara artış yapılırken hangi iş adamı kendi ekmek kazandığı kesimi korumak amaçlı zamlara tepki gösterdi? Kamuya işaret edecekleri yerde, piyasanın ucuzlaması için çalışmalar yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu