EkonomiGenelKıbrısManşet

Kamu maliyesi artarken, halk fakirleşiyor

Kamu maliyesi, enflasyonun katkısıyla artarken, halk ise fakirleşiyor. Eski bürokratlardan Erkan Okandan, kamu gelirlerinin yüksek enflasyonun katkısıyla hızla adaletsiz vergiler üzerinden arttığının görüldüğünü söyledi. Okandan, "Çıkın bu topluma gerçekleri anlatın" vurgusunu da yaptı.

Kamu maliyesi, enflasyonun katkısıyla artarken, halk ise fakirleşiyor. Eski bürokratlardan Erkan Okandan, kamu gelirlerinin yüksek enflasyonun katkısıyla hızla adaletsiz vergiler üzerinden arttığının görüldüğünü söyledi. Okandan, “Çıkın bu topluma gerçekleri anlatın” vurgusunu da yaptı.

Eski bürokratlardan Erkan Okandan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çok önemli bir konuya değindi. Enflasyonun da bir vergi olduğunun altını çizen Okandan, kamunun gelirlerinin yüksek enflasyonun katkısıyla dolaylı vergiler nedeniyle yani adaletsiz vergiler üzerinden arttığının görüldüğünü kaydetti.

“KAMU GÖREVLİLERİ DE OLUMSUZ ETKİLENİYOR”

Kamu maliyesi açısından gelirlerin artması anlamında olumlu bir durum olduğunu belirten Okandan, asgari ücretlinin satın alma gücünün gerilediğini, dar gelirli hatta tabiri caizse herkesin on tane göz ettiği memurların 47/2010 sayılı yasa kapsamında olan kamu görevlilerinin de olumsuz etkilendiğini ifade etti.

“VERGİ REFORMUNUN ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMESİ ALGILANMALI”

Konuyla ilgili rakamlar da paylaşan Okandan, “Gelinen aşamada bu ülkede artık hükümeti kim kuracaksan kursun ki bu gibi konulara da biraz değinilsin. Bu ülkede çok ciddi bir vergi reformunun acilen hayata geçirilmesi gerektiği algılansın” dedi. Okandan, asgari ücretlisinden, dar gelirlisine memuruna kadar tüm ücretlilerinin dolaylı vergilerle, haliyle yüksek enflasyonla cebelleştiğinin altını çizdi.

Okandan, “Yüzünüzü Kuzey’e çevirip enflasyonun esas nedeni olanların kendi ülkesinde yaptıklarına bakın, ‘Ama onların banknot matbaası var bizim yok’ derseniz de hiç çekinmeyin çıkın bu topluma gerçekleri anlatın” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu