GenelKıbrısManşet

Kamu-Sen Lefkoşa ve Girne Sosyal Sosyal Sigortalarda Uyarı Grevi yaptı

Girne Sosyal Sigortalar Dairesi personel yetersizliği, araç gereç alt yapısının yetersizliği nedeniyle başlatılan greve Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi de eklendi. Bugün Lefkoşa Sosyal Sigortalar Dairesi önünde başlatılan 4 saatlik uyarı grevi ile ilgili açıklamalarda bulunan Atan, personel yetersizliği, araç gereç eksikliği ve binanın işlevsizliği ile ilgili konuştu.

“KÖLE GİBİ ÇALIŞILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

“Bugüne kadar -cek -caklarla yürüdük. Özellikle Girne Sosyal Sigortalarda personel sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Binadan personel yapısı çalışma işleyişine kadar sıkıntılarla dolu” ifadelerine yer veren Kamusen Başkanı Metin Atan belediyelerin birleşmesi ile Sosyal Sigortaların mevcut iş yüküne bir yük daha eklendiğini belirterek, “Çalışanlarımızın köle gibi çalışmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“GELİŞMELERE GÖRE ADIM ATACAĞIZ”

Her zaman istişare ve diyalogdan yana olduklarının altını çizen Atan, “Umarız bayram sonrası bazı gelişmeler görürüz, istişare ve diyalogdan yanayız. Çalışanların sorunlarının çözülmesi için grev yapıyoruz. Bu daireler 100 bin kişinin üzerinde kişiye hizmet ediyor. Bu bina için 7 yıl önce protokol imzalandı bu binada yaşlı insanlar işlem yapamıyor, merdiven çıkamıyor asansör gerekiyor peki var mı bir gelişme yok. Bu duyarsızlığı gösterdikleri sürece bizlerde burada olacağız. Gelişmelere göre adımlarımızı atacağız. Çözüm odaklı olmalıyız. Sorunu kökten çözecek gelişmeler istiyoruz ki bizde bu konuda katkı koyabilelim, istişare ve diyalogdan yanayız. Sıkıntılar geliyorum diyor peki hükümetimiz ne önlem alıyor? Hiç” ifadelerine yer verdi.

“YASALARIN ÜZERİNDE KİMSE HAREKET EDEMEZ”

Yalnızca Girne ve Lefkoşa’da değil Mağusa, İskele ve Güzelyurt’ta da sıkıntıların devam ettiğini kaydeden Atan, geçici personelin müfettiş olarak görevlendirme yazısı iddiasına dair duyumlar aldıklarını da belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’a uyarıda da bulundu. Atan, “Sakın ola böyle bir şey yapmasın, yasaların üzerinde kimse hareket edemez. Size bağlı olan bu dairelere gereken ilgiliyi gösterin Sayın Bakanım” dedi.

TAÇOY “GREVE DEĞİL BAYRAMLAŞMAYA GELDİM”

Grev devam ederken Sosyal Sigortalar Dairesi’ne borcunu ödemek ve personeli ile bayramlaşmak için geldiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da basına açıklamalarda bulundu.
Cümlelerine “Sendika başkanlarını öncelikle kınarım” diyerek başlayan Taçoy, “Dedikodu ile iş yapamayız geçici personeli müfettiş atıyormuşum. Bugün tahsilat günü ve gerekli tahsilat toplanamaz 28’inde emekli ödenemezse bunun sorumlusu sendikalardır. Bu bir sitemdir. Odacıya ihtiyaç var, çabalarımızın da farkındasınızdır. Yeni bir personel alma yerine içten bir çözüme gidelim diyoruz, görüşmelerimizi de dikkate alınız. İşin çözümü için son noktaya geldik derken greve gitmeniz doğru değil. İletişim yolu dururken Arife günü grev yapmak doğru değildi. Borcumu ödemeye gelmiştim. Veznelerde kapalı olsaydı herkes cezaya girecekti bin bereket vezneciler greve çıkmadı ödeyelim borcumuzu da maaşları ödeyebilelim. Grev olduğu için değil bayramlaşmaya geldim” dedi.

YELTEKİN “EYLEMLER DEVAM EDERSE KAOS BÜYÜYECEK”

Sosyal Sigortalar İdare Meclisi ve Hür –İş Temsilcisi Ali Yeltekin ise şunları kaydetti, “Yıllardır burada çalışan arkadaşlarımızın çektiği tüm olumsuzlukları idare meclisine taşıyarak çözmeye çalışıyoruz. Sosyal Sigortalar KKTC devletinden sonra en büyük bütçeye sahip ve en çok iş yükü olan kurumdur. Geldiğimiz noktada bu kadar güzel insanı dışarı taşıyan anlayış dün ne ise bugünde aynıdır. Bizim bu binada hizmet vermemiz olanak dışıdır. Eylemler devam ederse 22 önemli işlem duracak, sosyal sigortaların durması demek büyük bir kaos demektir. Bunu göze almamalılar ve görüş birliğine varılarak görevlendirmelerin yapılması gerekir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu