GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Kamuda geçici statüde sözleşmeli çalışanlara yönelik düzenlenen yasa tasarısı Memur-Sen tarafından Meclise gönderdi

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Kamuda Geçici Sözleşmeli Statülerde çalışan ve hak mağduriyeti yaşayan kamu görevlilerine, iş güvencesi sağlayacak yasa tasarısını, Meclisin ilgili Komitesine gönderdiklerini açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga tarafından yapılan açıklamada; tüm siyasi iktidarların yarattığı sorunun çözümü için Memur-Sen olarak yıllardır çaba harcandığı belirtilirken ilgili makamlar ve Başbakanlık ile yapılan çalışmalar sonucunda konu ile ilgili yasa tasarısında mutabakata varıldığı açıklandı.

Başbakan Ünal Üstel’in de iyi niyetli yaklaşımı sonucunda hazırlandığı ifade edilen konu yasa tasarısının, UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük tarafından KKTC Meclisinin ilgili alt komitesine gönderileceği ifade edildi.

Hazırlanan Yasa Tasarısı hakkında bilgi veren Manga;
“Konu tasarının yasalaşması ile 2014’ten sonra bu statülerde çalışanların terfi yolları açılacak, diplomaları değerlendirilecek barem düzenlemeleri yapılacaktır. Münhallere başvuru yolları açılacaktır” dedi.

Memur-Sen Başkanı Manga, hükümete ve Meclise yaptığı işbirliği çağrısını yineleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Kamu da Bakanlık ve bağlı dairelerin teşkilat yasalarının güncellenerek yeniden düzenlenmesidir. TL’nin sürekli değer kaybı ile alım gücü sürekli olarak düşmekte olan, çalışan ve emekliler ile asgari ücretliler fahiş fiyat artışlarıyla kaos yaşamaktadırlar.

Halkımız etkin denetimlere tanık olmak istiyor. Hayat pahalılığı ödeneğinin 3 ayda bir uygulanmasını talep ediyor. Güven yaratıcı icraatlara tanık olmak istiyor.

Memur-Sen olarak, Kamuda yaratılan bu sorunun çözümü için, İktidarı- Muhalefeti ile KKTC Meclisini iş ve güç birliği yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu