KıbrısManşet

Kamuda örgütlü 12 sendika, Meclis’te ve Hazine ve Muhasebe Dairesi’nde tam gün şok grev yaptı

Sendikalar, “Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin yapılarak çalışanların mağduriyetinin giderilmemesi halinde Ercan Havalimanı, Sivil Havacılık Dairesi, Gazimağusa ve Girne Deniz Liman Dairesi’nde de şok grev ve eylemler yapılacağı uyarısında bulundu

Sendikalar, bugün saat 08.00’de şok grevler ilan edecek, saat 09.30’da ise Maliye Bakanlığı önünde protesto eylemi ve basın açıklaması yapacak.

GÖÇ YASASI MAĞDURLARI İÇİN MÜCADELE DEVAM EDİYOR… Kamuda örgütlü 12 sendika, Meclis’te ve Hazine ve Muhasebe Dairesi’nde tam gün şok grev yaptı. “Göç Yasası” ile işe girenlerin maaşlarındaki iyileştirme konusunda yasal düzenlemelerin ve yüzde 25’e varan maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik takvimlendirmenin yapılmaması gerekçesiyle gerçekleştirilen greve KTAMS, KAMU-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, HÜR-İŞ, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, MALİYE-SEN, HTKS, VERGİ-SEN destek verdi.

“HÜKÜMET TARAFINDAN VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”… “Göç yasası” olarak bilinen 47/2010 Sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kapsamında işe girenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına hükümet tarafından verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle başlatılan şok grev ve eylemler bugün de sürecek. Kamuda örgütlü 12 sendika, eylemlilik sürecini devam ettirme kararı aldı.

BENGİHAN: BAŞBAKAN DAHA ÖNCE UZLAŞIYA VARILAN KONULARI DAHİ REDDETMİŞTİR… Kamuda örgütlü 12 sendika adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Başbakan Ünal Üstel’in sendikaları toplantıya çağırdığını belirterek, toplantıdan olumlu bir sonuç çıkmadığını duyurdu. “Gerçekleştirilen toplantıdan olumlu bir sonuç çıkması bir yana Başbakan daha önce uzlaşıya varılan konuları dahi reddetmiştir. Hükümet tarafının uzlaşma niyetinden yoksun olduğu tespiti üzerine durum değerlendirmesi için toplanan sendikalarımız eylemlilik sürecini devam ettirme yönünde karar almıştır” ifadelerini kullanan Bengihan, bugün saat 08.00’de şok grevler ilan edeceklerini, saat 09.30’da ise Maliye Bakanlığı önünde protesto eylemi ve basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.

“BİZİMLE DALGA GEÇİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”… “Gerekli çalışmaların yapıldığı, hatta maaş barem tablolarının hazırlandığı yönünde sendikalarımıza bilgi verilmiş ve uzlaşıya varılmıştı” diyen Güven Bengihan, “Sendikalarımız gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını beklerken Başbakan kendilerinin böyle bir söz vermediğini, sadece sendikaların talebi olduğunu ve herhangi bir uzlaşıya varılmadığını söylemesi hükümet etme ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Çalışanlarla ve sendikalarımızla dalga geçilmesine asla izin vermeyeceğiz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“EYLEMLERİN DOZU ARTACAK”… Çalışanların mağduriyetinin giderilmemesi halinde Ercan Havalimanı, Sivil Havacılık Dairesi, Gazimağusa ve Girne Deniz Liman Dairesi’nde de şok grev ve eylemler yapılacağını ifade eden Bengihan, konu hakkına uzlaşıya varılmaması halinde eylemlerin dozunun artarak devam edeceğini, herkesin yaptığının bedelini ödeyeceğini, yaşanan mağduriyetten dolayı sendikaların sorumlu olmayacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu