KıbrısManşet

Kamuda örgütlü sendikalar çalışanların hakları için eyleme gideceğini açıkladı

Sendikalar Maliye Bakanı’yla “Göç Yasası” altında çalışanlara artış talep etti. Yapılan teklife kızarak masayı terk etti.

Sendikalar Maliye Bakanı’yla “Göç Yasası” altında çalışanlara artış talep etti. Yapılan teklife kızarak masayı terk etti:

 

“ÇALIŞANLAR DİLENCİ DEĞİL”

 

Kamuda örgütlü sendikalar çalışanların hakları için eyleme gideceğini açıkladı

Bakan Şan, “Belki bu rakamlar çok mutluluk verici rakamlar olmayabilir ancak elimizdeki imkânlar nispetinde yapabileceğimizi ortaya koymaya çalıştık”

SENDİKALARIN EYLEMİ KAPIDA… Kamuda örgütlü sendikaların başkanları Maliye Bakanı Alişan Şan ile görüşerek, “Göç Yasası” altında çalışanlara artış talep etti. Bakanın yaptığı artış miktarı teklifine kızan sendikacılar önerileri kabul etmeyerek eylem kararı aldı. KTAMS Başkanı Güven Bengihan sendikalar adına yaptığı açıklamada, 3 Ağustos tarihinde Maliye Bakanı ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve taleplerini ilettiklerini hatırlatarak, bugün yeniden görüştüklerini söyledi. Bengihan önerilerine yönelik, Maliye Bakanı Şan’ın kendilerine sunduğu teklif karşısında toplantı masasını terk ettiklerini açıklarken, “Çalışanlar dilenci değil” dedi. Bengihan, sendikaların bundan sonraki süreçte eylemlilik kararı aldığını ve bu süreci kendi aralarında değerlendireceklerini kaydetti.

%25 MAAŞ FARKINI KAPATACAK TAKVİM… Kamuda örgütlü sendikalar adına Maliye Bakanı’na verdikleri metinde “Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası” altında çalışanların maaşlarına ek artış talep ettiklerini belirten Bengihan, kamuda çalışan bir kişi ile “göç yasası” kapsamında işe giren bir kişinin arasında yaklaşık %25 maaş farkı olduğunu hatırlattı. Bengihan, bu adaletsizliğin düzeltilmesi için maaşlara ek artış talep ederek, gerekli çalışmanın yapılmasını istediklerini kaydetti. Ek maaş ödemesinin takvimlendirilerek bu farkın kapanması gerektiğini dile getiren Bengihan, öte yandan vergi dilimlerinin de enflasyon karşısında güncelliğini yitirdiğini, kişisel muafiyetlerin de güncellenmesi gerektiği konusunda yaptıkları çalışmayı ilettiklerini kaydetti.

 

EN FAZLA 300 TL ÖNERİLDİ… Maliye Bakanı ile yaptıkları toplantıda kendilerine, vergi dilimleri konusunda yapılacak çalışmanın yasa değişikliği istediği ve bu değişikliğin de ancak 2023 yılı başında çalışmasına gidilebileceğinin söylendiğini kaydeden Bengihan, maaş farkı kapanması için de ek artışlarla ilgili ise; ortaokul hizmetler sınıfı çalışanlara 300 TL brüt; lise hizmetler sınıfı çalışanlara 200 TL brüt, üniversite hizmet sınıfı çalışanlarına da 100 TL brüt ödeme yapılabileceğinin söylendiğini belirtti. Sendikalar olarak bu teklif karşısında masayı terk ettiklerini söyleyen Bengihan, ne çalışanların dilenci olduğunu, ne de sendikaların bu utanç karşısında daha fazla kalabileceğini söyledi.

ŞAN: ELİMİZDEKİ İMKÂNLARLA YAPABİLECEĞİMİZ BU…  Öte yandan sendikalarla gerçekleştirilen toplantının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Alişan Şan ise, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarına imkânlar dâhilinde küçükte olsa dokunuşlar yaptıklarını belirterek bunun Eylül ayı maaşlarına yansıtılacağını söyledi. “Gönlüm arzu ederdi ki, daha yüksek rakamlar olsun. İnsanımız daha güzelini hak ediyor. Ancak şu çok nettir. Bir ek bütçe ile de karşı karşıya kaldık. Bu ek bütçeyi de yaparken Hayat Pahalılığı beklediğimizin de üzerinde geldi. Kendi kalemlerimizde de bir takım sorun, sıkıntılar var. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yaptığımızda sonuç böyle çıktı” diyen Bakan Şan, “Belki bu rakamlar çok mutluluk verici rakamlar olmayabilir, hükümet ve bizim gönlümüz arzu ederdi ki çok daha iyisi olsun. Ancak elimizdeki imkânlar nispetinde yapabileceğimizi ortaya koymaya çalıştık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu