KıbrısManşetSiyasetToplum

Kamuda yetkili sendikalar: Vergi oranlarının yüzde 37’den yüzde 40’a çıkarılması kabul edilemez

Kamuda yetkili sendikalar KTAMS, KAMUSEN, KTÖS, KTOEÖS, KAMU-İŞ bugün bir araya gelerek genel bir durum değerlendirmesi yaptıklarını açıkladı.

Açıklamada, sendikaların itirazlarına rağmen vergi oranlarının %37’den %40’a çıkarılmasının kabul edilemez olduğu açıklanırken söz konusu yasa gücünde kararnamenin iptali ve yürütmenin durdurulması için yasal sürecin başlatılması yönünde karar alındığı açıklandı.

Kamuda yetkili sendikalar tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Gerçekleştirdiğimiz toplantıda öncelikle kamu çalışanlarının gelir vergisi matrah dilimleri ve oranları yeniden düzenlenirken sendikalarımızın itirazlarına rağmen en üst oranın %37’den %40’a çıkarılmasının kabul edilemez olduğu vurgulanarak, söz konusu yasa gücünde kararnamenin iptali ve yürütmenin durdurulması için yasal süreç başlatılması yönünde karar alınmıştır.

Ülkemizin içine sürüklendiği kötü gidişatı da değerlendiren sendikalarımız birlikte mücadele etme kararı almıştır. Bu bağlamda, hükümet eliyle yapılan zamlar ve tüccarların uyguladığı keyfi fiyat artışları ile halkımızın günden güne yoksullaşması, rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarının, partizanlığın ve yandaş kayırmacılığının çığırından çıkması, sorma gir hanına dönen ülkemizde halkın can güvenliği endişesi ile yaşar duruma düşürülmesi, kamusal hizmetlere erişimin her geçen gün zorlaşması, sonuç olarak ülkemizin hızla karanlığa doğru sürüklenmesine dur demek için sendikalarımızın önümüzdeki süreçte en sert şekilde eylemlilik sürecini başlatacağını üyelerimize ve kamuoyuna duyururuz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu