EkonomiGenelKıbrısManşet

Kamusen Başkanı Metin Atan, elektrik faturalarına ilişkin sert tepki gösterdi

Kamusen Başkanı Metin Atan katıldığı bir TV programında Temmuz ayına yönelik tüketicilere gönderilen zamlı elektrik faturalarına ilişkin sert tepki gösterdi. Kamusen Başkanı Metin Atan , çok kötü bir durumda olduğumuzu , hükümetin zamların önüne geçecek hiçbir şey yapmadığını sadece seyrettiğini , halkı perişan ettiğini söyledi. Atan, hükümet edenlerin artık topluca istifa etmeleri gerektiğini kaydetti.

“HÜKÜMET ZAMLARIN ÖNÜNE GEÇECEK HİÇBİRŞEY YAPMIYOR HALK PERİŞAN “

İnsanların artık gücü kalmadı diyen Atan , bir taraftan insanlar karnını doyurmaya çalışırken bir de Elektrik faturalarına yapılan okkalı zammı sorguladı. Atan ,  hükümetin gülerek , oynayarak Aksa ile imzalanan sözleşme imzaladığını anımsatarak  böyle oturup seyretmekle hükümetçilik olmaz dedi. Kamusen Başkanı Metin Atan ,  Aksaya 512 milyon dolar net ödenecek olan rakamın inanılmaz boyutta olduğunu söyledi.  Bu rakama bakılacak olursa  kaç kişinin bundan faydalandığını soran Atan , bu peşkeşlerin devam edeceğini ifade etti. Kamusen Başkanı Metin Atan ,  bu peşkeşlerin bedeli halka yükleniyor bunu kabul edemeyiz dedi. Böyle idarecilik olmaz  diye sert tepki gösteren Atan , hiçbir önlem , tedbir almayacaksınız durmadan zam yapacaksınız  dedi.

“ELEKTRİK GELECEK AY YİNE ZAMLANACAK HALK NE YAPACAK , NASIL YAŞAYACAK “

Atan , on gün içerisinde Akaryakıta kaçıncı kez zam yapıldığını hatırlamakta artık zorlandığını kaydetti. Kamusen Başkanı Metin Atan , Elektriğin gelecek ay yine zamlanacağını bunun karşısında bu halkın nasıl yaşayacağını  nasıl geçineceğini sordu.

“HÜKÜMET EDENLER KONU HAYAT PAHALILIĞINA GELİNCE ÜÇÜN BEŞİN PAZARLIĞINI YAPIYOR”

Atan , hükümet edenlerin konu hayat pahalılığına gelince üçün beşin pazarlığını yapmaya çalıştıklarını söyledi.  Atan , hükümet edenlere çağrıda bulanarak  “zamları engellesinler de hayat pahalılığını vermesinler” biz bunları söylerken popülizm yapmıyoruz  popülizmi kendileri yapıyor dedi. Kamusen Başkanı Metin Atan ,  hükümet edenlerin her şeyin çok güzel , süt liman gibi tablo çizdiğini oysa insanların perişan olduğuna dikkat çekti.  Bu ülkede sosyal ve psikolojik patlamada olacağını söyleyen Atan , şuan da bunun başladığını belirtti. Atan, insanların aç kaldığında çalmak zorunda kaldığını , vurup kırdığını, şiddete eğilime yöneleceğini bunun çok ciddi bir tehlike olduğunu söyledi. Bu konularda önlem alınmasının şart olduğunu söyleyen Atan, bunun hükümetin görevinin olduğunu söyledi. Atan, hükümet edenlerin yapılması gerekenleri yapmadığını bu sorunlarla halk bire bir kaldı dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu