KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Kamuyu bırak, özel sektöre bak!

Kalkınma sürecinin hem kamu hem özel sektörü kapsadığına işaret eden Yılmaz, sadece kamu ile hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığın belirterek, satır arasında anlamlı bir mesaj verdi.

Kalkınma sürecinin hem kamu hem özel sektörü kapsadığına işaret eden Yılmaz, sadece kamu ile hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığın belirterek, satır arasında anlamlı bir mesaj verdi.

“DENİZİ GEÇMİŞİZ, DEREDE BOĞULMAYIZ İNŞALLAH”
Kendilerinin KKTC’ye, TC-KKTC arasındaki Ekonomik ve Mali İş Birliği Protokolü’nde yer alan konuları takip için gönderildiğini söyleyen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, özellikle yeni terminal binası ve binanın açılışının 20 Temmuz’a yetişmesi çerçevesinde yapılan ziyarete işaret etti. Bu ziyaret sırasında güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Denizi geçmişiz derede boğulmayız inşallah” diyerek ufak tefek sorunların en kısa sürede çözüleceğini ve havaalanının açılacağını ifade etti. “Orası KKTC’nin vitrini” diyen Yılmaz ülkeye gelen insanların ilk karşılaştığı yer olması itibariyle havalimanı binasının önemli olduğunu vurguladı.

“ÖZEL SEKTÖRLE İLGİLİ ETKİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK”
Projelerin bundan ibaret olmadığını, çok sayıda iş birliği projesi bulunduğunu dile getiren Yılmaz, kablo ile elektrik projesinin bunlar arasında en öncelikli olanlardan olduğunu ve teknik hazırlıkların sürdüğünü anlattı. Kalkınma sürecinin hem kamu hem özel sektörü kapsadığına işaret eden Yılmaz, sadece kamu ile hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığın belirtti. Özel sektör konusunda etkili çalışmalar yapılacağını, KKTC’nin mukayeseli üstlüklerini analiz ederek, KKTC ve TC özel sektörünün birlikte çalışacağı modellerle daha güçlü yatırım hamleleri yapılacağını anlatan Yılmaz, yaşanan sıkıntıların el birliğiyle aşılacağını belirtti.

TATAR: EN BÜYÜK TEMENNİMİZ
S
u Projesi sayesinde adaya kesintisiz şekilde su akmasının bir nimet olduğuna işaret eden Tatar, suyun tarımsal kullanımı için çalışmaların da sürdüğünü kaydetti. Kablo ile elektrik projesinin de yıllardır konuşulan bir proje olduğunu anlatan Tatar, bu projenin hayata geçmesinin de en büyük temennilerinden olduğunu söyledi. Tatar, bu proje sayesinde hem sürdürülebilir, kaliteli ve uygun maliyetli enerji sağlanacağını hem de güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji projelerinin de önünün açılacağını ifade etti.

“ÜLKE BİR CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR”
Tatar, KKTC’nin bir turizm adası olduğuna işaret eden ve giderek artan enerji ihtiyacının sürekli akaryakıtla karşılanmasının çevreye de insanlara da zarar verdiğini kaydetti. Kıbrıs’ın büyük bir dönüşüm geçirmekte olduğuna da işaret eden Tatar, siyasi engellere rağmen eğitim, turizm, sanayi, iletişim ve ulaşımda yaşanan gelişmelerle ülkenin bir cazibe merkezi olabileceği düşüncesinde olduklarını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu