GenelKıbrısManşetToplum

Kan donduran cinayet

Ülkemizde, 1 ay içerisinde Girne’de Mikhail Kamyshanov ve Lefkoşa’da Ayça Alav’ın benzer şekilde, benzer yöntemlerle, kendi çalışanları tarafından ve para için öldürülmesi toplumda infial yarattı

Ülkemizde, 1 ay içerisinde Girne’de Mikhail Kamyshanov ve Lefkoşa’da Ayça Alav’ın benzer şekilde, benzer yöntemlerle, kendi çalışanları tarafından ve para için öldürülmesi toplumda infial yarattı.

ÖĞLE SAATLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ, GECE YARISI BULUNDU
Lefkoşa Surlariçi’nde Mevlevi Tekke Sokak’ta, ‘Hit Bit’ isimli kendi iş yerinde hunharca katledilen Ayça Alav cinayetine ilişkin detaylar ortaya çıktı. GIYNIK Gazetesi’nin aileye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Alav’ın normal şartlarda her gün saat 15.30 civarında kızını okuldan aldığı öğrenildi. Cuma günü kızını almaya gitmediği için Ayça Alav’a ulaşamayan okul yönetimi, eşi Eren Alav’a ulaştı. Kendisi yurtdışında olan Eren Alav, kızını okuldan alması için bir yakınını gönderirken, diğer yandan ise ulaşamadığı eşi için endişelenmeye başladı. İş yeri kapalı ve kapısı kilitli olduğu için, iş yerinde olmadığı düşünülen Ayça Alav’a uzun süre ulaşılamayınca, akşam saatlerinde polis eşliğinde Mevlevi Tekke Sokak’taki Hit Bit isimli iş yerinin kapısı açıldı ve iş yerinin sende katında korkunç manzara ile karşılaşıldı. Talihsiz kadının cansız bedeni, elleri ve ayakları kablo ve koli bandı ile bağlanmış, ağzına havlu tıkılıp koli bandı ile kapatılmış şekilde bulunurken, olayın bir cinayet ve soygun olduğu da ortaya çıktı.

KADINI ÖLDÜRÜP, DÖVİZ BÜROSUNU SOYDULAR
Cinayetin ardından Ayça Alav’ın anahtarlarını alarak iş yerinin kapısını kilitleyip kaçan zanlılar, aynı bölgede Girne Kapısı yakınlarında faaliyet gösteren Alav Döviz Bürosu’na girerek buradan henüz tespit edilemeyen yüklü miktarda nakit parayı çalarak kayıplara karıştı. Kamerun uyruklu cinayet ve soygun zanlılarının, dün tutuklanan 2 zanlının da yardımıyla kısa sürede Güney Kıbrıs’a kaçtıkları tespit edildi. Ayça Alav cinayetiyle ilgili aranan 2 zanlının BM Barış Gücü ile Kıbrıs Rum Yönetimi nezdinde girişimler başlatıldığı da açıklandı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ayça Alav’ın öldürülmesi ile ilgili cinayet zanlısı olarak aranmakta olan iki şahısın, Kıbrıs’ın güneyine kaçtığı yönünde bilgi edinilmesinin ardından zanlıların tutuklanması ve kuzeye iade edilmesi adına gerekli girişimlerin başlatıldığı ifade edildi.

TALİHSİZ KADININ CENAZESİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
 Ayça Alav’ın eşi Eren Alav’ın yurt dışında olduğu bir günde korkunç cinayetin yaşanması, planlı bir soygun olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Ayça Alav’ın cep telefonunun ise Minareliköy bölgesindeki bir marketin otoparkına atıldığı açıklandı. Cinayet ve soygun zanlılarının Ayça Alav’ın yanında çalışan personeli olduğu da iddia edilirken, cinayetin öğle saatlerinde yaşanması fakat olayın 23.00 sıralarında ortaya çıkması zanlıların kaçması için ellerinde uzun bir süre olduğu gerçeğini de gözler önüne seriyor. Öte yandan Cinayete kurban giden 1 çocuk annesi Ayça Alav’ın cenazesi bugün toprağa verilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu