DünyaGenelManşet

Kanada, Çin’in Arktika’daki cihazlarının ele geçirildiğini duyurdu

"Hem araştırma hem askeri istihbarat amacıyla kullanılıyor"

Kanada ordusu, Çin’in Arktika’da “casus şamandıra” kullandığını öne sürdü.

Kanada Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, ülkenin güvenliğine yönelik tehditlerin önceden belirlenmesi için düzenlenen Limpid Operasyonu kapsamında, Çin’in Arktika’ya casusluk cihazları yerleştirdiği iddia edildi.

Ulusal Savunma Bakanlığı Sözcüsü Daniel Le Bouthillier, Çin’in Arktik bölgesindeki şamandıralarının hem araştırma hem de askeri istihbarat toplama amacıyla kullanıldığını savundu.

Le Bouthillier, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Yetkili, söz konusu cihazların geçen yıl sonbaharda ele geçirildiğini ve incelemeye alındığını söylerken, şamandıraların ne zaman ve nasıl tespit edildiğine dair açıklama yapmadı. İncelemelerde neler bulunduğunu da söylemeyen Le Bouthillier, operasyonun güvenliği için daha fazla bilgi paylaşamayacağını ifade etti.

Kanada’nın önde gelen gazetelerinden Globe and Mail’a konuşan emekli Korgeneral Michael Day ise söz konusu şamandıraların ABD’nin nükleer denizaltılarının gözetlenmesi, deniz tabanının haritalandırılması ve buz kalınlığının ölçümü gibi amaçlarla kullanılabileceğini savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu