GenelKıbrısManşet

Kanalizasyon ve su taşkınları için geniş kapsamlı çalışmalar başlatıldı

Dağ ve denizin buluştuğu yer olan Adamızın ilk turizim merkezinin yeniden canlandırmak için çalışmalar başladı..
LAÇ Belediye Başkanı Fırat Ataser yaptığı açıklamada ; Adanın ve bölgemizin en büyük büyük sorunu olan kanalizasyon konusunda LAÇ BELEDİYESİ olarak sadece oteller bölgesine bağlı olan kanalizasyonun, mevcut alt yapısını geliştirerek ve büyüterek kanalizasyon sistemini yenileyeceğiz. Sadece oteller bölgesi ile sınırlı kalmayarak, gelişimin devam ettiği ve toplu konutun fazla olduğu Şht. Muammer Karaağaç sokak , Kılıç Arslan Sokak, ve bu bölgelere bağlı özellikle oteller bölgesinin üst kısmındaki bölgelerin büyük bir kısmını yapacağımız iyileştirmeler ve yenilemeler sonucunda kanalizasyona bağlantısını sağlayacağız. Kanalizasyon alt yapısına büyük bir yatırım yapıyoruz. Bunu hızlı bir şekilde hayata geçirmek için planlarımızı yaptık. Kanalizasyonun milattan önce kalmış şeklini değil yeni yapısına modern çağa uygun planlı bir şekilde hayata geçireceğini dile gerdi..
Her yağmur sonrasi Lapta ve Karşıyaka bölgelernin su taşkınlari ile ciddi mücadeler vermesinin ardından incelemeler başlatan Fırat Ataser,”
Lapta, Alsancak ve Karşıyaka bölgesinde su taşkınları konusunda yaptığımız çalışmalarda gözlemlediğimiz derelerin yönleri değiştirildiğidir.Özellikle Lapta ,Başpınar ve Karşıyaka’da derelerin yönlerinin değiştirildiği akarların devamının olmadığı veya kapatıldığı,suyun gidecek yerinin kalmadığı,yok olduğu gördük. Bunlarla ilgili bizler belediye olarak ve dışarıdan aldığımız teknik bilgiler ile bu bölgedeki su akarlarını doğru şekilde planlayıp devamlılığını sağlayacağız. Derelerimizi ulaşabilecekleri son nokta olan denizlerimize ulaştırma konusunda çalışmalar başlattık.Uygun olan yerlerde küçük küçük göletler yapıp suyu toparlamak için,dört yerde çalışmamız devam etmektedir. Bölgemizin bir çok sıkıntı temelinde altyapı yatmaktadir. Buyüzden bu yılki yatırımlarımızı daha fazla alt yapıda ve dereler konusunda yapacağız.
Özellikle Laptamızın simgesi olan Livai deremizi güzel bir şekilde planlayıp doğru bir şekilde son nokta olan denize ulaştıracağız. Lapta, yer altı suları ve pınar zenginliği ile küçük bir Karadenizdir. Lapta ve Başpınarı doğru ve güzel bir planlamayla çok güzel şekillendirebiliriz. Bize katkı koyan özellikle bölge esnafımıza ve bölge vatandaşlarımıza vereceği destekten dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu