GenelKıbrısManşet

Kanber: ‘Bu Ülke Bizim’ diyoruz ve buradayız

Kuğulu Park önünde toplanan ve Meclis önüne yürüyen Bu Ülke Bizim Platformu, TC-KKTC arasında imzalanan İşbirliği Protokolü'nü protesto ediyor.

Eylemlerine devam eden Bu Ülke Bizim Platformu adına konuşan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, ülkedeki sorunların çözülmesi adına sokakta olduklarını belirtti ve ülkede birçok farklı alanda sorun olduğunun altını çizerek, “Kıbrıs’ta çok uzun bir süre sokaklar boş kalmayacak” dedi.

“Demokratik bir ülkede yaşıyorsak insanlar memnuiyet duymadığı konuları bir şekilde dile getirmeli” diyen Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, bunun bir örneğinin de sokakta olmak olduğunu belirtti.

“BU MEMLEKET BİZİM DİYORUZ VE BURADAYIZ”

Sokakta yapılan eylemlere karnaval benzetmesi yapan Kanber, “Gerek pandemi gerek demokrasi kurallarına  uyarak bugün sokaktayız ve eylemler gelişmiş ülkelerin karnavalı gibidir. Bu bir mücadeledir ve bizim yaptığımız eylemde mücadelenin bir şeklidir. Bu memleket bizim diyoruz ve buradayız”

“KIBRIS’TA ÇOK UZUN BİR SÜRE SOKAKLAR BOŞ KALMAYACAK”

Dünyanın her yerinde sokakların dolu olduğunun altını çizen Kanber, “Bazı yerlerde demokrasinin gelişmişliğinin tarifidir sokaklarda olmak ama maalesef biz de bir şeylerin bozuk olmasından dolayı, sorunların kaynağından dolayı sokaklar dolu ve bu yüzden Kıbrıs’ta çok uzun bir süre sokaklar boş kalmayacak” ifadelerini kullandı.

KKTC’de siyasi, sağlık, kadına şiddet, ulaşım ve birçok alanda bir çok sorun olduğunun ve bu sorunların çözülemediğini dile getiren Kanber, “Bu tür demokratik alanda eylemler devam ederken umarım iş alanında da sokaklarımız dolu olur” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu