KıbrısManşetSağlık

“Kanser değil biz güçlüyüz”

Henüz daha 21 yaşındayken, Lenfoma teşhisiyle kanser hastalığı ile tanışan ve umutsuzluğa kapılmadan kanserle savaşmayı seçerek bu hastalığı yenen Ceyhun Çağrıbeğ’den anlamlı mesaj


“Yastığımda saçlarımın döküldüğünü gördüm yine de pes etmedim”

“Güçlü olmanın en büyük sırrı pozitif olmak, kanserle yaşamayı öğrenmeliyiz”

DEVRİM DEMİR

HASTALIKLA 21 YAŞINDA TANIŞTI

Çağımızın en yaygın hastalığı ‘Kanser’ ile 21 yaşında tanışan Ceyhun Çağrıbeğ, umutsuzluğa kapılmadı ve kanserle savaşmayı seçti. Aşırı kilo kaybı nedeniyle doktora başvuran ve yapılan bazı tetkiklerle ‘Lenfoma’ teşhisi konulan Çağrıbeğ, “21 yaşındasın ve kanser olduğunu öğreniyorsun. Yaşının da verdiği bir anlayışla hastalığı kabullenemiyorsun, ‘neden benim başıma geldi’ diye sorguluyorsun. Hastalığımı kabullenmek bir buçuk haftamı aldı, daha sonra onunla savaşacağım diyerek yaşamaya başladım” sözleriyle süreci özetledi. GIYNIK Gazetesi’ne yaşadıklarını anlatan Çağrıbeğ, kanser hastalığında ‘Farkındalığın’ önemine de vurgu yaptı.

“BUNU İLK KEZ YAŞAYAN BEN DEĞİLDİM”…

Hastalığının üzerinden 10 yıl geçen Ceyhun Çağrıbeğ şu an 31 yaşında. 10 yıl önce kanserin üçüncü evresinde olduğunu Ankara GATA’da öğrenen Çağrıbeğ, tedaviden önce hastalığı kabullendiğini söyledi. “Dünyada ilk ben değilim” düşüncesi ile kanserle savaşırken gündelik yaşamına devam eden ve işine gidip gelen hastalar olduğunu ifade eden Ceyhun Çağrıbeğ, tedaviye başladığı dönemde, ilaçların çok ağır olması sebebiyle yarım yarım 15 gün Ankara 15 gün de Kıbrıs’ta ilaç almaya başladığını anlattı. Tedavinin çok zorlayıcı olduğunu ifade eden Çağrıbeğ, “Zorlu bir süreçti, ilaçlar çok ağırdı ve bu beni psikolojik olarak etkiliyordu” ifadelerini kullandı.

“SABAH YASTIĞIMDA SAÇ BULDUM AMA YILMADIM”…

Lenfoma’ teşhisi ile kanser hikâyesi başlayan Çağrıbeğ, tedavisinin 6 ay sürdüğünü ve bu süreçte sosyal yaşamından hiç kopmadığını belirtti. Son kemoterapisini aldıktan sonra birtakım ameliyatlar geçirdiğini ve ilk kontrolünde hastalığın vücudundan atıldığını öğrendiğini kaydeden Çağrıbeğ, “Tedavi sürecinde ilaçlar ağırdı, sarhoş gibi oluyorsun. Yine de günlük yaşantımdan kopmadım, gece yatıp sabah kalktığımda yastığımda saçlarımın döküldüğünü gördüm yine de pes etmedim” dedi.

“KABULLENMEK TEDAVİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASI” …

Kanseri yenen binlerce kişiden sadece biri olan 31 yaşındaki Ceyhun Çağrıbeğ, kanserin güçlü olmadığına kişilerin güçlü olduğuna vurgu yaptı. Çağrıbeğ, hastalığın en büyük tedavisinin ‘Umut’ olduğunu söyledi. “Ben bu hastalıkla yüzleşmeden önce ülkede bu kadar çok kanser hastası olduğunun farkında değildim” diyen Çağrıbeğ, pozitif olmanın, hastalık nedeniyle sosyal hayattan kopmamanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Güçlü olmanın en büyük sırrı pozitif olmak, kanserle yaşamayı öğrenmeliyiz. Kanser değil biz güçlüyüz” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu