KıbrısManşetSiyaset

Kaos kaos üstüne

Çok üzgünüm ama adını ne koyarsanız koyun bütün bu yaşananlar Kıbrıs’ın Kuzey yarısında inşa edilen yapının çöküşüdür

Çok net ki ülke olarak bir kaosa sürüklendik. Üstelik bilerek ve isteyerek.

Çok üzgünüm ama adını ne koyarsanız koyun bütün bu yaşananlar Kıbrıs’ın Kuzey yarısında inşa edilen yapının çöküşüdür.

Demokrasimiz için ciddi kaygılar duyduğumuz ve kabul edilemez müdahale ve entrikaların sahneye konulduğu zamanlardan geçiyoruz…

UBP’liler dün demokratik değerler üzerinde yapılan tahribatı görmezden gelmek yerine buna ses çıkarsalardı bugün üst akıl diye konumlandırılanlar tarafından bu denli bir müdahale ile karşı karşıya kalmazlardı.

Birkaç gündür yaşadıklarımızdan da görüleceği üzere bu daha çok Türkiye Cumhuriyeti ile kurulan yanlış ilişkilerin bir getirisi olarak Kıbrıs’ı doğrudan doğruya yönetme yönündeki eğilimlerin bir sonucudur. Zira iradenizi yansıtmadığınızı ve yönetemediğinizi gösterirseniz illa ki buna talip olacak bir anlayış gelişecektir.

Nitekim  UBP Genel Başkanı  Faiz Sucuoğlu’na  her ne kadar da UBP’liler sahip çıktı gibi görünseler de UBP’nin irade teslim ettiği güç odaklarına karşı dirayet gösterecek duruşun ortadan kalktığını görebiliyoruz. Dolayısıyla bu vakitten sonra  bu toprakları vatan bilen herkesin ama herkesin bu topraklarda hayat yeşerten, bu toprakları yurt yapan herkes , kendi iradesine sahip çıkabilecek bir siyasi alternatife ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu çok net..

Bu alternatifi tesis etmek, tüm demokratik güçlerin birlikte hareketiyle ve toplumun en geniş kesimlerini ikna etmeye dönük bir çabayla ancak mümkün olabilir…

Önümüzde yapılması gereken yaşamsal öneme haiz o kadar çok şey var ki..

Enflasyon ile mücadele bunlardan sadece birisi. Dolayısıyla enflasyonu dengede tutacak enstrümanları iyi kullanıp alım gücünün artırılması gerekiyor.

Kaynak sıkıntısının aşılabilmesi adıma yapılacaklar var. Buna kayıt dışı ekonomi, hilesiz hurdasız vergi sistemi, tasarruf, kaynakları doğru yönetme ve bütçe dengesi ile başlanabilir. Kamunun içinde bulunduğu hantal yapı için öngörülen reformlar hayata geçirilebilir. Ekonominin katalizörü olarak bakılan  turizm için gelir artırıcı bazı açılımlar sağlanabilir,

bir diğer dinamik Yüksek Öğretim..

Üniversitelerin kronik hale gelen sorunlar ivedilikle çözümlenebilir,  tanıtım ayağındaki planlamalar ve stratejiler belirlenebilir.

Ticaret hacmini gerek Güney Kıbrıs ile gerekse Türkiye ile artırarak yeni fırsatlar ortaya çıkarılabilir.

Elektrik konusu hala ciddi bir problem ve muğlakta kalan bir konu. Bunun için  kısa ve orta vadede yapılması gerekenler var.

Bütün bunlar ortada dururken kaos üstüne kaos kaldıracak durumumuz yok.

Lütfen bunu anlayın artık.

Birer ikişer tükeniyoruz ve tükenmeye devam ediyoruz. Bunca şeyden sonra anlamı var mı bilmiyorum, lakin adettendir.

Herkese sağlık ve huzurla geçireceği bir bayram diliyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu