GenelKıbrısManşet

Kaos ve karşılıklı suçlamalar!

KIB-TEK Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yaşanan elektrik arızalarının, elektrik şebekesine dıştan kasıtlı yapılan müdahaleler sonucu meydana geldiğini iddia ederken, EL-SEN ise “Sabotaj” iddiasının, çalışanları zan altında bırakmak için yapılan açıklamalar olduğunu savundu

KIB-TEK Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yaşanan elektrik arızalarının, elektrik şebekesine dıştan kasıtlı yapılan müdahaleler sonucu meydana geldiğini iddia ederken, EL-SEN ise “Sabotaj” iddiasının, çalışanları zan altında bırakmak için yapılan açıklamalar olduğunu savundu

CESURER: ARIZALAR HER GÜN YAŞANIYOR

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi için arızalara müdahale edilmeye başlandığını açıkladı. Ancak arızaları çözmek için araziye gönderilen çalışanların bir saat sonra polis tarafından ifade vermek için aranmaya başladığını kaydeden Cesurer, “Çalışanlar arıza mı giderecek, ifade mi verecek?” diye sordu. Cesurer, aslında bu arızaların her gün sürekli yaşandığını belirterek, “Ancak tüm personel arazide olduğu için bu o kadar hissedilmiyordu” diye konuştu.

“ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE OLAYI PROVOKE EDİYORLAR”

“Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin buna çözüm üretmek yerine kamuoyuna sanki çalışanlar bunu yapıyormuş gibi deklare ettiğini” belirten Çağlayan Cesurer, “Çalışanların yaptığı eylemde vatandaşın mağdur olması siyasilerin hiç de gailesi değil” dedi. El-Sen’in yaptığı bireysel eylemin neticesinde ülke genelinde yaşanan kesintilerin artarak devam ettiğini ifade eden Cesurer, “Ülkeyi yönetenlerin ise çözüm üretmek yerine olayları provoke etmeye devam ettiğini” savundu.

AYDIN: SİSTEME DIŞTAN MÜDAHALE EDİLDİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürü Dalman Aydın, ülke genelinde arızalara müdahale edilmesiyle ciddi anlamda enerji sağlandığını belirterek, küçük lokal arızaların olduğunu kaydetti. Halkın enerji talebini karşılamak için önlemleri almak durumunda olduklarını dile getiren Aydın, yaşanan sıkıntıların, sisteme dıştan müdahaleler olduğunu gösterdiğini belirterek, buna bağlı olarak bölgelerin enerjisiz kaldığını kaydetti. Bunları incelemeye aldıklarını anlatan Dalman Aydın, sisteme dıştan müdahalenin gelmesini önlemek için yasal yollardan polisin gerekli araştırmayı yaptığını söyledi.

ÜSTEL: HEDEFİMİZ KABLO İLE ELEKTRİK PROJESİ

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin hedefinin, halkı, ülkeyi, temiz, hesaplı ve arz güvenliği olan enerjiye kavuşturmak olduğunu vurgulayarak, en temel hedeflerinin, kablo ile elektrik projesini hayata geçirmek ve Türkiye ile enterkonnekte bir sistem kurmak olduğunu belirtti. “Her ne halse birileri bizi Rum kesiminden alınacak 3 kat daha pahalı elektriğine mahkûm etmek istiyor. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz” diyen Başbakan Üstel, “Ülkenize enerji gelince değil, ülkenizde enerji olmayınca yok olursunuz” vurgusu yaptı. Başbakan Üstel, “Tek hedefimiz var, sürdürülebilir enerji, uygun fiyatlı enerji” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu