KıbrısManşetToplum

Kapalı Maraş’ın açılmasının 2.yıl dönümü etkinlikler ile kutlandı

Kapalı Maraş’ın 8 Ekim 2020 tarihinde saat 12:00 itibarıyla ziyaretlere açılmasının 2. yıl dönümü olması nedeniyle Maraş kapısı girişinde etkinlik düzenlenerek kutlandı

 

Kapalı Maraş’ın 8 Ekim 2020 tarihinde saat 12:00 itibarıyla ziyaretlere açılmasının 2. yıl dönümü olması nedeniyle Maraş kapısı girişinde etkinlik düzenlenerek kutlandı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, açılış nedeniyle bir konuşma gerçekleştirdi. 8 Ekim 2020 tarihinde Demokrasi ve Kenedy Caddesi’nde 3 km’yi aşan alanda açılmış olan Kapalı Maraş’a karşı ilginin hayli yoğun olduğunu dile getiren Arter, bugün itibariyle ziyaretçi sayısının 733 bin kişiyi aştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’da açılış yıl dönümü etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında KApalı Maraş’ın Gazimağusa için önemini vurgulayarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın bir kasetinden alıntı yaparak “23 yıl geçti, halen daha açamadık, açılması gerekiyor” vurgusuna değinen Tatar Denktaş’a olan minnet duygularını dile getirdi.

2 yıl sonra bugün Maraş’ı açılış saati olan, saat 12:00’da ziyaret eden ilk 3 ziyaretçiye plaket ve hediyelerini Cumhurbaşkanı Tatar ve Başkan Arter takdim etti.

Sonrasında ise Joker Bras Band Cyprus müzikleriyle etkinliğe renk kattı.

(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu