KıbrısManşetSağlık

Kapanmayı duyan Mağusa, İskele ve Karpaz’a kaçıyor!

Vatandaşlar çıldırmış olmalı. Lefkoşa ve Girne'de 10 Şubat'a kadar kapanmaya gidileceğini öğrenen vatandaşlar, tası tarağı toplayıp Mağusa, İskele ve Karpaz bölgelerine akın ediyor

GIYNIK ÖZEL

Vatandaşlar çıldırmış olmalı. Lefkoşa ve Girne’de 10 Şubat’a kadar kapanmaya gidileceğini öğrenen vatandaşlar, tası tarağı toplayıp Mağusa, İskele ve Karpaz bölgelerine akın ediyor. Bölge belediye başkanları, virüs taşıma riski olan vatandaşların Lefkoşa ve Girne’den ayrılarak Mağusa ve İskele ilçelerinde de bulaşa neden olabileceklerinden endişe ediyor.

Öte yandan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da Lefkoşa ve Girne’den ayrılarak, diğer şehirlere gitmenin çok bir manası olmadığını çünkü tüm şehirleri de kapsayacak şekilde hafta sonu kısıtlaması da olabileceğini söyledi. Özersay, “İskele, Mağusa, Güzelyurt ve Lefke’ye giden vatandaşlarımız hafta sonu gezip dolaşamayacaklar” dedi.

YEŞİLIRMAK: CİDDİ BİR TAŞINMA SÖZ KONUSUDUR… ÇOK DAHA DİKKATLİ OLUNMALI

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Girne ve Lefkoşa bölgesinde öngörülen kapanma kararı hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Yeşilırmak, kapanma kararıyla birlikte ciddi bir taşınma söz konusu olduğunu belirterek dolayısıyla bölgeye gelen ve burada yaşayan vatandaşların çok daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs’ün bu tarz hareketlilikleri çok sevdiğini ve hastalığın yayılması için uygun zemini yakalayacağını ifade eden Belediye Başkanı Yeşilırmak, “Önümüzdeki 15 günlük süre bölgemiz için çok daha riskli olabilir. Bu nedenle, bu dönemde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına çok daha dikkat etmeliyiz” dedi.

ÖZERSAY: HAFTASONU ÜLKE GENELİNDE KISITLAMA OLACAK

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya üzerinden Lefkoşa ve Girne bölgelerinin kapanması öngörülen kararlar nedeniyle, vatandaşların bahsi geçen bölgelerden ayrılarak, başka bölgelere gitmeleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Özersay, “Lefkoşa ve Girne’den ayrılıp diğer şehirlerimize gitmenin çok bir manası yok çünkü muhtemelen tüm şehirleri de kapsayacak şekilde hafta sonu kısıtlaması da olacak” dedi.

“Yani bu iki şehrimiz dışında örneğin İskele, Mağusa, Güzelyurt ve Lefke’ye giden vatandaşlarımız hafta sonu gezip dolaşamayacaklar” diyen Özersay, kararların zamanında alınmadığı ve alınan kararlara dair hala daha bir açıklama yapılmadığı için bu gecikmeyle birlikte vatandaşların ülke geneline virüsü yayma riskinin arttığına vurgu yaptı.

HP Genel Başkanı Özersay, “Hükümet yanlış, eksik, gecikmeli yapıp, zamanında yapamıyorsa da siz sorumlu vatandaşlar olarak lütfen bu riski almayın, gerekli özeni gösterin” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu