KıbrısManşet

Kapısız: 2013 yılından beridir hükümetleri yangın helikopteri alımı konusunda uyardık

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS), Geçitköy’de öğle saatlerinde çıkan ve büyük bir alana yayılan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS), Geçitköy’de öğle saatlerinde çıkan ve büyük bir alana yayılan yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sendika adına açıklama yapan HTKS Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız, 2013 yılından beridir hükümetleri yangın helikopteri alımı konusunda uyardıklarını belirterek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Yangına havadan ve zamanında müdahalenin ne kadar önemli olduğunu, bu hususta yapılacak en mantıklı ve en hesaplı icraatın Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan 2 adet helikoptere yangın söndürme aparatı alarak ilk müdahale görevinin bu kuruma verilmesi olduğunu defalarca söyledik.

Her yıl geleneksel olarak yaşadığımız ‘‘orman yangınları ve siyasilerin yangın hakkında talihsiz ve samimiyetsiz açıklamalar yapması’’ olaylarına bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Her yıl çıkan orman yangınları ile ciğerlerimiz yanmakta, doğamız bertaraf olmaktadır. 2013 yılından beridir hükümetleri uyarıyoruz. Yangına havadan ve zamanında müdahalenin ne kadar önemli olduğunu, bu hususta yapılacak en mantıklı ve en hesaplı icraatın Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan 2 adet helikoptere yangın söndürme aparatı alarak ilk müdahale görevinin bu kuruma verilmesi olduğunu defalarca söyledik. Söylemekle de kalmayıp ilgili aparatların nereden alınabileceği ve fiyatları konusunda da bir proje hazırlayıp ulaştırma bakanlığına da sunduk. Bu güne kadar hiçbir hükümet yetkilisi bu konuda bir girişim yapmamakla birlikte uyarılarımızı da dikkate almamıştır.

Bugün koruçam bölgesinde yeni bir yangınla karşı karşıyayız. Türkiye’den gelecek olan yangın helikopteri müdahalesini en erken yangının çıkışından iki saat sonra yapacak. O vakte kadar binlerce ağaç, dönümlerce arazi yanmış olup yangın müdahale edilemez boyuta ulaşacak. Siyasilerimiz ise, kimisi olay yerine giderek kimisi de klimalı odasından sahte üzüntü içerikli mesajlarını yayınlamaktan başka bir şey yapamayacaklar. Buradan yetkililere sesleniyoruz: Külliye yaptırmayın, yangın helikopteri alın. Gerekirse makam araçlarınızı satın ve parasını yangına havadan müdahaleye harcayın. Ağzınızı değil makamlarınızı çalıştırın. Yapacağınız boş ve samimiyetsiz açıklamalar halkın sinirlerini bozmaktan başka bir işe yaramayacak. “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu