KıbrısManşetToplum

Kapısız: Arıklı’ya verilen “yetki” ve “geçici izin” süresi doldu!

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, yeni Ercan Havalimanı‘nın tüm eksikliklere rağmen açılabilmesi için Bakanlar Kurulu‘nda yapılan tüzük değişikliğine dikkat çekerek, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘ya bu değişiklikle verilen “işletme sertifikası verme” yetkisinin dolduğuna işaret etti

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kapısız, yeni Ercan Havalimanı’nın 20 Temmuz 2023’te tüm eksikliklere rağmen açılabilmesi ve işletilebilmesi için 16 Haziran 2023 tarihinde Bakanlar Kurulu’ndan bir tüzük değişikliği kararı çıkartıldığını ve “Hava Alanı Yapım, Geliştirme, Lisanslandırma ve Çalıştırma Sertifikalandırma Tüzüğü“ne geçici bir madde eklenip “işletme sertifikası” verme yetkisinin 6 ayı geçmemek sureti ile Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya verildiğini hatırlattı.

Kapısız, “Sayın Arıklı da hemen ardından yetkisini kullanıp ilgili sertifikayı şirkete vermiş ve 20 Temmuz’daki açılışın önündeki bir engeli daha kaldırmıştı. 16 Ocak 2024 tarihi ile verilen bu geçici izinin süresinin dolduğu aşikârdır” dedi.

“T&T’ye yeni sertifika verildi mi? Kim verdi? Şartlar sağlandı mı?”
Kapısız, Bakan Arıklı ve hükümete şu soruları yöneltti;

-T&T şirketine yeni çalıştırma sertifikası verildi mi?

-Sertifika verilebilmesi için gereken şartlar sağlanıyor mu?

-Eğer sertifika verilmişse yeni sertifikayı kim verdi?

-Eğer verilmemişse 16 Ocak 2024 tarihinden sonra Ercan yasalara ve usullere aykırı olarak mı çalıştırılacak?

Kapısız, “Umarız biz çalışanları da yeni bir usulsüzlüğe alet etmezsiniz. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın bu konunun takipçisi olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu