GenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“Kapsamlı kusur raporu bekliyoruz”

Adıyaman’daki depremde 35 kişiye mezar olan İsias Hotel ile ilgili yürütülen soruşturmadaki yeni gelişmeler rapora yansıdı

Adıyaman’daki depremde 35 kişiye mezar olan İsias Hotel ile ilgili yürütülen soruşturmadaki yeni gelişmeler rapora yansıdı. Esendağlı, İTÜ’nün uzman raporu ile ilgili TİKEN Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu:

DEVRİM DEMİR

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA ACI GERÇEK
İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan testler ve incelemeler neticesinde, Adıyaman’da ‘Melekler Takımı’na mezar olan İsias Otel’in kolonlarının ve demirlerinin kesildiğine yönelik tespitler kesinleşti. Cumhuriyet Meclisi bünyesinde, Türkiye Cumhuriyetindeki Depremle ilgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel (AD-HOC) Komite’ye ulaşan bilirkişi raporu acı gerçeği bir kez daha yüzümüze vurdu. İsias Otel’de cinayet işlendiği bilirkişi raporuyla da kesinlik kazanırken, söz konusu raporun Adıyaman Başsavcılığı’nın dava dosyasına eklendiği de öğrenildi.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ BU DAVADA
Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek takımındaki öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velilere mezar olan İsias Otel’in soruşturmasında gözler yargı sürecinde. Ülkemizi yasa boğan tarifsiz acının üzerinden 7 ay geçti ve acılı aileler ‘adalet’ bekliyor. Özel komiteye ulaşan bilirkişi raporu, ‘Cinayet’ işlendiğini ortaya koyarken Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, son rapordaki bilgilerde iki farklı numuneye bakıldığını söyledi. TİKEN’e konuşan Esendağlı raporun teknik olduğunu belirterek, “Kapsamlı kusur raporu bekliyoruz” dedi.

“BİRİNDE KOLON KESİK BİRİNDE KAYNAK KALINTISI”
İki farklı numuneye bakıldığını ve birinde kolonların kesildiğine dair bulgu yapıldığını diğer kolonda ise kaynak kalıntısı bulunduğunu ifade eden Esendağlı, raporun kolonlara ilişkin olduğunu belirtti. Sürecin yakın takipçisi olduklarını vurgulayan Esendağlı, özel komiteye ulaştırılan bilirkişi raporunun Türkiye’de avukat ve mühendislerle değerlendirileceğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu