KıbrısManşetSiyasetToplum

Kar-İş: Karar hayatlarını bu iş ile kazanan kişileri büyük kaygı ve endişe içine soktu

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) verilen ‘T’ izinlerine karşı açıklamalarda bulundu.

Kar-İş tarafından yapılan açıklamada verilen ‘T’ izinleri; toplu taşımacılık yapıp, hayatlarını bu iş ile kazanan kişileri büyük kaygı ve endişe içine soktuğunu belirtti.

Kar-iş tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ülkemizde toplu taşımacılığı şirketleştirme ve ülkede daha çağdaş bir tolu taşımacılık ağı oluşturmak adına yapılan açıklamalar ve bu bağlamda başlatılan çalışmaların; verilen yeni ‘T’ izinleriyle sekteye uğraması, dengelerin bozulması; biz toplu taşımacıları derinden üzer.

Bunun yanında, ülkemizde yasa dışı olarak kiralanan ve denetlenemeyecek noktada olan çok sayıda turistik izinlerin üzerine verilen yeni turistik izinlerin de; ülkemizdeki gerçek taşımacılara, bu işlere yatırım yaparak yıllarını vermiş işletmecilere büyük zararlar vererek, turizm taşımacılığındaki kaliteyede; verilen bu fazla turistik izinlerin ciddi zararlar vereceğini vurgularız.

Gereksinim olması halinde, Toplu taşımacılar adına verilecek olan her ‘T’ izninin çok iyi etüt edilerek, sektör temsilcileriyle istişare içinde olunmasının büyük önem arz ettiğini buradan hükümet edenlere duyurmak isteriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu