EkonomiKıbrısManşetSeyahatSiyasetToplumTürkiye

Kara ve deniz sınır kapılarındaki sigortacılıkta yeni dönem

Kara ve deniz sınır kapılarındaki sigortacılıkta yeni bir dönem başladı. Ülkeye araçlarıyla gireceklerin sigortalarını sadece yetkili şirketler yapacak.

Kara ve deniz sınır kapılarındaki sigortacılıkta yeni bir dönem başladı. Sınır kapılarından ülkeye araçlarıyla giriş yapacak olanların sigorta işlemlerini artık sadece yetkili sigorta şirketleri yapabilecek.

Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili “E.S.(K-I)1142-2021” numaralı kararı, 15 Eylül Çarşamba günü yayımlanan 206 sayılı Resmi Gazete’de duyuruldu.

Yeni kararla birlikte sınır kapılarında sigortacılık yapabilmek için yetki almamış olan şirketler ziyaretçilerin araçlarına sigorta işlemi yapamayacak.

Alınan karar, sınır kapılarında fiziksel olarak faaliyet göstermeyen sigorta şirketlerinin ziyaretçilerin araçlarına sigorta yapamayacağı anlamına da geliyor.

BAKANLAR KURULU KARARI

Kara sınır kapılarından girişlerde fiyat tarifesinin Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirleneceğinin de vurgulandığı Bakanlar Kurulu kararı aynen şöyle:

“Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında, deniz ve kara sınır kapılarında araçları ile ülkemize gelen ziyaretçilerin araç sigortaları ile ilgili Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu H(K-I)386-2017 sayı ve 14.2.2017 tarihli kararın 1’inci ve 2’nci maddelerinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesine ve bahse konu kararın bu yönde tadil edilmesine karar verdi:

  1. Deniz sınır kapılarından, KKTC’ye araçları ile gelen ziyaretçiler araçlarını ülkeye giriş gümrüklerinde ve/veya sınır kapılarında ülkede kalacakları süre için değiştirilmiş şekliyle 60/2010 sayılı Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasası altında ruhsat ve lisans almış bir sigorta şirketine, yalnızca bu sigorta şirketinin teknik personelleri tarafından düzenlenmiş olması şartı ile Motorlu Araçlar Üçüncü Şahıs Sigortası yaptırmak zorundadır.

2. Kara sınır kapılarından, KKTC’ye araçları ile gelen ziyaretçiler araçlarını sadece ülkeye giriş gümrüklerinde ve/veya kara sınır kapılarında değiştirilmiş şekliyle 60/2010 sayılı Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasası altında ruhsat ve lisans almış bir sigorta şirketine, yalnızca bu sigorta şirketinin teknik personelleri tarafından düzenlenmiş olması şartı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğinin sınır kapıları için belirlediği ve Sigorta Yöneticisinin onayladığı fiyat tarifesinden, Motorlu Araçlar Üçüncü Şahıs Sigortası yaptırmak zorundadır.”

KKTC, bakanlar kurulu, sigorta, sınır, kara sınır kapıları, Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Resmi Gazete,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu