DünyaManşetToplum

Karaca X Chalayan, Design London’da sergilenecek

Karaca X Çağlayan koleksiyonu 21-24 Eylül 2022’de Design London’da sergileyecek

Karaca X Çağlayan koleksiyonu 21-24 Eylül 2022’de Design London’da sergileyecek (Stand D32).

Sanattan aldığı ilhamı ürünlerine taşıyan Karaca, dünyaca ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan ile özel bir projeye imza attı. Çağlayan’ın, minimalist ve estetik çizgileri; fütüristik bakış açısı ile buluşturarak tasarladığı özel ürünler, Karaca’nın ayrıcalıklı dünyasında yer alıyor.

Karaca Hüseyin Çağlayan ile mimariden ilham alan sınırlı sayıda sofra takımı yaratmak için işbirliği yaptı. Heykelsi, minimalist estetiği ve ince inciden yapılmış bu heyecan verici yeni akşam yemeği ve kahvaltı takımları koleksiyonu dünyada bir ilk. Karaca X Çağlayan, 21-24 Eylül 2022’de Design London’da lansmanını yapıyor.

Hayatın her alanında dikkat çeken; uzun soluklu ve sade tasarım trendi sofralarda da kendini göstermeye başladı. Bu dönüşümü merkezine alan Karaca, sanatçı ve tasarımcı kimliğiyle global başarılara imza atan Kıbrıslı Türk tasarımcı Hüseyin Çağlayan ile dikkat çeken bir koleksiyona imza attı. Çağlayan, günümüz yaşam tarzını fütüristik bakış açısı ile birleştirerek minimal ve estetik ürünler tasarladı. Tek kişilik yemek takımı ve 6 kişilik kahvaltı takımını yanı sıra mug ve fincan takımından oluşan bu özel koleksiyon, Karaca’nın ayrıcalıklı ürünleri arasında yerini aldı.

Akşam yemeği ve kahvaltı için altı parçadan oluşan iki takımdan oluşan koleksiyonun zarif ve sade tasarımları, günümüz yaşam tarzı tercihlerine hitap ediyor.

Zemin inciden yapılan Digital Pearl tekli yemek takımı, Çağlayan’ın sanatsal vizyonunu sergiliyor. Her parça, hem işlevsel hem de çağdaş olan göz alıcı bir piramit oluşturmak için mükemmel bir şekilde bir araya geliyor. Ayrıca, yemek masasına eğlenceli bir performans dokunuşu eklemek isteyen ev sahipleri için karşı konulamaz.

Porselen, beyaz, siyah ve bej renklerinden oluşan Poly Kahvaltı takımı, Çağlayan’ın modern bakış açısını yansıtıyor. Eşmerkezli daireler, tabakların ve bardakların farklı şekillerde birbirine bağlanmasına izin vererek tüketicilere kahvaltı masasını zevklerine göre şekillendirme konusunda yaratıcı özgürlük sağlar.

Çağlayan, Karaca X Çağlayan koleksiyon ile ilgili şöyle konuştu:   “Bu koleksiyonla ilgili düşüncemiz, kullanıcı ve form arasında eğlenceli ve etkileşimli bir ilişki geliştirmekti. Dijital İnci seti, tabak ve bardakların bir piramit şekli oluşturmak için üst üste bindiği yerlerde dikey olarak kullanılabilir. Piramidi masanıza yerleştirmek, yemek deneyiminize mimari, grafik bir boyut katar. Bu arada, Poly Kahvaltı seti iç içe geçmiş bir koleksiyon. Ürünler, her seferinde kişinin tercihine bağlı olarak farklı şekiller ve formlar oluşturarak birçok şekilde birleştirilebilir ve sergilenebilir”.

Karaca CEO’su Fatih Karaca, “Karaca için bu zarif sofra takımı koleksiyonunun vizyonunu hayata geçirirken Hüseyin Çağlayan ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Koleksiyon, Çağlayan’ın moda, sanat ve mimariye olan hissiyle zenginleştirilmiş minimalist tasarım yaklaşımını bünyesinde barındırıyor. Yemek takımlarında ince inci kullanımında dünyada bir ilk olarak, koleksiyonu yakında düzenlenecek Design London’da sergilemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Karaca X Çağlayan, Wallpaper* Design Awards 2022’de En İyi Sofra Takımı ödülüne layık görüldü.

Karaca X Çağlayan koleksiyonu şimdi karaca.uk adresinde ve yakında Karaca’nın ilk İngiltere mağazasında bu Kasım ayında Londra’nın Islington Meydanı’nda satışa sunulacak. Karaca, Karaca X Chalayan’ı 21-24 Eylül 2022’de Design London’da Pavilion D32 numaralı stantta sergileyecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu