GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Karakaya: Bürokrasinin hantal çalışması bizleri oyalıyor

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, 6 Şubat depreminde İsias Otel’in enkazında kalarak hayatını kaybeden ‘Şampiyon Melekler’in anıt mezarı için bugün toplanacak Bakanlar Kurulu’ndan karar beklediklerini söyledi.

Türkiye’de yaşanan depremin üzerinden 6 aydan fazla zaman geçmesine rağmen, aileler anıt mezar için adım atılmasını bekliyor.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şehit Aileleri ve Malulleri Yardım Yasası tahtında değişiklik yapıldığına işaret eden Karakaya, ‘Şampiyon Melekler’in görev şehidi sayıldığını kaydetti. İçişleri Bakanlığı’nın İsias Otel enkazında hayatını kaybedenlerin defnedildikleri alanın şehitlik olarak ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu’na önerge sunduğunu belirten Karakaya, Gazimağusa Belediyesi İmar Bölümü tarafından ise şehitlik projesi yapıldığını ve ihale şartnamesi hazırlandığını anlattı.

Karakaya, ‘anıt mezar’ için bugün toplanacak Bakanlar Kurulu’ndan karar beklediklerini söyledi. Yetkililer tarafından kendilerine “Bakanlar Kurulu onayı sonrası vakit kaybetmemek adına hizmet alımına başvurulacak” bilgisinin verildiğini ifade eden Karakaya, bürokrasinin hantal çalışmasının kendilerini oyaladığını söyledi. Karakaya, “Anıt mezar projesi 2 ay önceden bitmişti.” dedi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Gazimağusa Belediyesi, Mimarlar Odası ve Şehir Planlama Dairesi uzmanlarının görüşleriyle Gazimağusa’da “sulu çember” diye bilinen alana Şampiyon Melekler Anıtı yapılacağını da kaydetti; “Anıt, Mimarlar Odası’nın yapacağı yarışma neticesinde belirlenecektir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu