KıbrısManşetToplum

Karanfil: “Şanlı direnişin adıdır Erenköy”

Erenköy’de Rum saldırılarına karşı konulan ve Rumların geri püskürtüldüğü Şanlı Erenköy Direnişinin 59. yıl dönümü dolayısıyla Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil mesaj yayımladı

Erenköy’de Rum saldırılarına karşı konulan ve Rumların geri püskürtüldüğü Şanlı Erenköy Direnişinin 59. yıl dönümü dolayısıyla Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil mesaj yayımladı.

Karanfil mesajında, Kıbrıs Türkünün verdiği mücadelelere dikkat çekerek, Rum Yunan ikilisinin yaklaşık 500 Kıbrıslı Türk genç ve Erenköy halkının gösterdiği kahramanlıkla geri püskürtüldüğünü dile getirdi ve bu mücadelenin tarihe “Şanlı Erenköy Direnişi” olarak geçtiğini vurguladı.

Karanfil şu ifadelere yer verdi;

“8 Ağustos 1964 Erenköy direnişi, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli mihenk taşlarından bir tanesidir. Türkiye’de yüksek öğrenimlerini yarıda bırakarak bin bir zorlukla vatanlarına gelen ve vatan savunmasında mücadele eden, aralarında İngiltere’den de gelenlerin yer aldığı yaklaşık 500 Kıbrıslı Türk genci, Erenköy halkı ile birlikte Rum Yunan ikilisine önemli bir direniş sergiledi. İmkânsızlıkların içerisinde büyük bir direniş gösteren Kıbrıs Türkleri, Türkiye ile tek deniz bağlantısı olan ve silah ikmali için önemli bir konumda olan Erenköy’de Rum saldırılarına karşı koymuşlar, Rumları geri püskürtmüşler ve isimlerini altın harflerle tarihe yazdırmışlardır. Bu direniş, bu kararlı mücadele sayesinde büyük bir başarı örneği verilen Erenköy’de, Kıbrıs Türk varlığının korunduğu önemli bir özgürlük savunmasıdır.

Bu vesileyle, vatan toprakları uğruna şehadet şerbeti içen vatan kahramanlarını rahmetle anıyor, bize gösterdikleri kahramanlıklarla ışık tutan atalarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Ve bir kez daha bilinmesini isterim ki, tarihimiz boyunca, kıt kaynaklarla verdiğimiz varoluş mücadelesini yaşamımızın son anına kadar sürdüreceğiz ve can ülkemizi ilelebet yaşatacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu